Birlikte başaracağız

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, 13 ilçe başkanı ile birlikte yaptığı açıklamada dünyada ve ülkemizde yaşanan Koronavirüs mücadelesinin hep birlikte aşılacağını, bu mücadelede bir kişinin bile çok önemli olduğunu söyledi. 

  • 1100
Birlikte başaracağız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya’nın topyekün sağlık konusunda sınavdan geçtiğini söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu bu mücadelede herkesin görevli olduğunu, bilim ve akılla bu mücadeleden de galip geleceklerine inandıklarını söyledi. 
İlçe başkanları adına açıklama yapan Zeybekoğlu; “Çin’de başlayarak kısa zamanda sınırları aşan bir salgınla dünyanın birçok ülkesi gibi bizler de mücadele ediyoruz. Ülkemize girdiği günden bugüne sürekli yükselen bir ivmeyle ilerleyen Koronavirüs ile ilgili gerek ülkemizi yönetenler gerekse vatandaşlarımız tedbirlerini alıyor. Bu salgın farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini göstermiştir. Bu salgın herkesin kurallara uyması halinde sağlıklı kalınabileceğini, bilimsel aklın yol göstericiliğinde tüm sorunların çözülebileceğini göstermiştir. En önemlisi de bu salgın hiç tanımadığımız ama hayatı, dünyayı birlikte paylaştığımız birinin sağlığından da sorumlu olduğumuzu göstermiştir.” dedi. 
“Açıklanan ekonomik paketlerde sadece iş adamları gülmemeli, 83 Milyon sevinmeli”
Dünyada ve Türkiye’de alınan ekonomik önlemler konusuna da değinilen açıklamada ne yazık ki Türkiye’de açıklanan ekonomik tedbirlerin sadece bazı kesimleri sevindirdiğini oysa alınan kararlarla 83 Milyon yurttaşın sevinmesi ve kapsaması gerektiği söylendi. 
“Dünya’nın birçok ülkesi gibi ülkemizde sağlık ve salgın konusunda büyük bir sınavdan geçiyoruz. Durumun ciddiyetini dünyanın farklı ülkelerinde yaşanan çok acı tablolarla görmekteyiz. Ülkemizin bu salgından en az zararla çıkması için bizler ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bunun yanında ülkemizi yönetenlerden de aynı şekilde yurttaşlarımızın yanında olmasını istiyoruz. Alınan ekonomik tedbirlerde sadece iş adamları gülmemeli, esnaf, asgari ücretle çalışan yurttaş ve 83 Milyon hep birlikte bu süreçte ekonomisini düşünmemeli, sağlığını düşünmeli ve ona göre tedbirlerini alabilmeli. Unutulmaması gereken bu mücadelede her bir vatandaşımıza ihtiyacımız var. CHP Genel Başkanı’mız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı kapsamlı 13 madde mutlaka değerlendirilerek uygulanmalıdır.”

“Sağlık çalışanlarımız bu mücadelenin baş aktörleri ve kahramanları”
Dünya’da ve Türkiye’de koronavirüs ile en büyük mücadeleyi veren sağlık çalışanlarına ayrı bir önem verilmesi gerektiğini söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu sağlık emekçilerinin maddi, manevi haklarının iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 
“Koronavirüs ile en büyük savaşı sahada sağlık çalışanlarımız veriyor. Nasıl askerlerimiz vatan savunması için canını ortaya koyuyorsa sağlık emekçileri de canlarını, sevdiklerini ikinci plana atarak gece-gündüz büyük bir savaş veriyor. Sağlık çalışanlarımız için sadece bu süreçte değil her zaman ne yapsak azdır düşüncesi ile onların moralini yüksek tutmalı, maddi, manevi her türlü desteği kendilerine vermeliyiz. Vatandaşlarımızın da bu sürecin üstesinden gelinceye kadar zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları, kalabalıklara girmemeleri, hijyen kurallarına uymaları hem kendi sağlıkları hem de toplum sağlığı açısından son derece önemlidir.” 
“Muğla’da yerel yönetimler de hep birlikte mücadeleye katılıyor”
Koronavirüsle topyekün mücadelede yerel yönetimlere de büyük görevler düştüğünü söyleyen CHP Muğla İl Başkanı ve İlçe Başkanları Muğla’da Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçe belediyelerinin toplum ve birey sağlığı için var güçleri ile çalıştıklarını, bazı uygulamaların da Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti. 
“Koronavirüs’ün Türkiye’de ilk görüldüğünün açıklanmasından hemen sonra her kesim gibi bu mücadelede etkin olması gereken yerel yönetimler de tedbirlerini almaya başladı. Muğlamızda da Büyükşehir öncülüğünde toplu taşımadan kamu binalarına her yer ilaçlandı. Büyükşehir’in özellikle sadece sağlık çalışanlarına ücretsiz servis hizmeti örnek alınan ve sağlık çalışanlarımızın memnuniyetini kazanan bir uygulama oldu. İlçe belediyeleri de vatandaşların yanında olan hizmetleri ile bu sürece, mücadeleye büyük katkı veriyor. Bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız. Umutsuzluğa kapılmadan birlikte başaracağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” 

Bakmadan Geçme