Beyza'dan büyük başarı

Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu 7.sınıf öğrencilerinden Beyza Nur DEMİR Dünyanın en zor ve en prestijli matematik yarışmalarından biri olan Kanada merkezli ULUSLARARASI Caribou Matematik Yarışması'nda Dünya birincisi oldu.

  • 4811
Beyza'dan büyük başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli bir organizasyon olan Caribou Matematik tarafından düzenlenen Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu 7.sınıf öğrencilerinden Beyza Nur DEMİR Dünya Şampiyonu oldu. Yılda 6 defa, 2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12 kategorilerinde düzenlenen yarışma, İngilizce, Fransızca, Çince ve Farsça gibi dillerde yürütülüyor. Türkiye’ de yarışmaya katılmak isteyen okullar ve öğrenciler yarışmaya bu dillerden uygun olanı seçerek katılıyorlar.
Son yapılan Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’na 39 ülkeden 38 bin 753 öğrenci katıldı. Yarışmaya 7-8 seviyesinde katılan Beyza Nur Demir’in kendi seviyesinden 9 bin 888 rakibi vardı. Dünya çapında  online olarak düzenlenen bir matematik yarışması olan Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda Beyza Nur Demir 9 bin 888 rakibi arasından Dünya Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.
 

Beyza'dan büyük başarı
Beyza'dan büyük başarı

Bakmadan Geçme