Bayramda beslenmeye dikkat!

Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı'nda nasıl beslenilmesi gerektiği ile ilgili Uzman Diyetisyen Gamze Arsal ile okuyucularımız ve izleyicilerimiz için konuştuk. Uzman Diyetisyen Gamze Arsal Kurban Bayramı'nda et tüketiminin fazla olacağını ve bayramda kurban etimiz kesildiği zaman hemen tüketmememiz gerektiğini ifade etti.

  • 674
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bayramda beslenmeye dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı öncesinde bayram süresince nasıl beslenilmesi gerektiği ile ilgili olarak Uzman Diyetisyen Gamze Arsal açıklamalarda bulundu.
Öncelikle bayramda kurban etimiz kesildiği zaman hemen tüketilmemesi gerektiğini ifade eden Gamze Arsal; “Bir 24 saat eti dinlendirdiğimizde çok daha lezzetli bir et yemiş oluruz. Etimizi yerken sadece et değil bunun yanında mutlaka bol yeşillikli bir salata ve yanında da sebze yemeği ile tüketirsek çok daha besleyici bir öğün elde etmiş oluruz. Bayramda elbette tatlılar yapılıyor fakat biz bunların hepsinin tadına bakmak zorunda değiliz. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılardan tadımlık olarak yiyebiliriz. Diğer bir madde aburcuburlardan uzak durmamız lazım. Kesinlikle aburcubur, cips, çikolata, gofret bunları tüketmememiz gerekiyor. Asitli içecekler kola, fanta bunlardan uzak durmamız gerekiyor. Bunların yerine bol bol su içmemiz gerek. Havalar çok sıcak. Günde en azından 3 litre su içmemiz lazım. Ayrıca tatile gittiysek eğer orada bol bol yüzelim tatile gitmediysek bile her gün 30 dakika yürüyüş yaptığımızda çok daha sağlıklı bir Kurban Bayramı geçirmiş oluruz. Herkese iyi bayramlar’’ dedi. Bayramda beslenmeye dikkat!
 

Bakmadan Geçme