BARIŞ BEKTAŞ DAVASINDA İKİ TANIK DAHA DİNLENDİ 

Fethiye'de ayırmak istediği kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden eski Habertürk Gazetesi grafikeri Barış Bektaş'ın cinayeti ile ilgili duruşmada 2 tanık daha dinlendi. Önceki duruşmada Cumhuriyet Savcısı'nın iddianamede müebbet hapis cezası istediği 2 sanığın tutuklu yargılandığı davada tanıklar olayı bir kez daha anlattı. Bektaş ailesinin avukatı olay yerindeki cinayet anına ait görüntüleri dosyaya sundu. 

  • 2316
BARIŞ BEKTAŞ DAVASINDA İKİ TANIK DAHA DİNLENDİ 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Cumhuriyet Mahallesi Dispanser Sokak’ta 24 Ekim 2019 akşamı iş yerinin karşısında alkollü vaziyetteki Cem O. isimli şahsın elinde bıçakla gelişi güzel bağırmasını önlemeye çalışan Barış Bektaş yoldan geçmekte olan 3 kişinin daha bu kavgaya karışması ile kavganın ortasında kalıp bıçakla öldürülmüştü. Sırtından ve midesinden aldığı 2 bıçak darbesi ile kanlar içinde kalan Barış Bektaş kaldırıldığı Özel hastanede hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra göz altına alınan Hasan Hüseyin Ç. ve Serhat K. (21) tutuklanarak cezaevine gönderilirken Cem O., ve F. E. ise serbest bırakılmıştı. 

Gazeteci Barış Bektaş’ın taraflar arasındaki kavgayı ayırmak isterken bıçaklanarak öldürülmesi üzerine Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada ilk duruşmada iddianame okunurken tutuklu sanıklar Hasan Hüseyin Ç. ve Serhat K. için müebbet hapis istenmişti. Kovid-19 süreci nedeniyle ertelenen duruşmalar, normalleşme ile yapılmaya başlarken; günün duruşmasında 2 tanık dinlendi. Tutuklu sanıklar Hasan Hüseyin Ç. ve Serhat K., Seydikemer Cezaevi’nden; Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldılar. 

Enver A. isimli tanık olay anında Cem O.’nun elinde bıçak bulunduğunu ve çevreye bağırmakta olduğunu belirterek, “Cem O. ‘Erkek yok mu? Keseceğim’ diyerek genel olarak bağırıyordu ve alkollüydü. Barış ağabey de Cem’i ‘Yapma, etme… Milleti rahatsız ediyorsun diyerek çekiyordu. Ben Cem’in elindeki bıçağı, Barış’ın aldığını gördüm. Maktul bıçağı havada tutuyordu. Hasan Hüseyin, ‘Barış ağabeyin elinde bıçak var’ deyip, çekti. Bıçak yere düştü. O sırada Cem bıçağı alıp, iş merkezine doğru kaçtı. Ayırmaya çalıştı, ayıramadım. Barış ağabey yere düştüğünde bıçağı Barış ağabeye sapladıktan sonra gördüm. Barış ağabey yere düştü. Ayağa kalkarken, sırtından bıçaklanırken gördüm. Ancak kimin bıçakladığını görmedim. Barış ağabey yere düşünce tarafları ayırdım. Sanıklar olay yerinden kaçınca Barış ağabey kafesine girdi. Ambulans çağırdık. Benim gördüklerim bundan ibarettir” şeklinde konuştu. 

Tanık Fırat E. ise “Olay günü arkadaşlarımız ile buluştuk. Akşam için program yaptık. Belirlediğimiz kafeye gittik. Hasan Hüseyin ve Serhat geldiler. Alkollü oldukları için kafeye oturmadık. Beni dolmuş durağına bırakacaklardı. Giderken, Dispanser Sokağa vardığımızda Cem O. elinde bıçakla bize küfretmeye başladı. Ağza alınmayacak küfürler ediyordu. Hasan’ı tuttum, yürüyün gidelim başımızı belaya sokmayalım dedim. 200 metre kadar gittik. Arkadaşımız Hasan’a, Enver isimli arkadaş ‘Beni de bekleyin’ diye seslendi. Hasan yanlış anladı. Üçümüz birlikte Enver’in yanına doğru koştuk. Cem O. ile Hasan Hüseyin kavga etmeye başladı. Enver ağabey araya girdi, ben yanaşmadım. Hasan, Cem’e 1-2 tokat attı. Sanık Hasan Hüseyin, maktule de tokat attı. O sırada maktul bir anda yere düştü. Ben sanık Hasan Hüseyin’in maktule neden tokat attığını bilmiyorum. Serhat da Hasan’ı çekiştiriyordu. Ben bıçaklanma anını görmedim” ifadelerini kullandı. 

Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ileri tarihe ertelenirken, duruşmaya maktul Barış Bektaş’ın eşi Selma Bektaş ile babası Hasan Bektaş ile avukatları katıldı. 
 

Bakmadan Geçme