Balık tezgahları hafta sonu kapalı olacak

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genel kapsamında, balıkçılar hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında tezgah açabiliyor. Fethiye'deki balıkçılar, vatandaşların araçla şehir merkezine gelemeyeceğini göz önünde bulundurarak tezgahlarını açmama kararı aldılar.

  • 1538
Balık tezgahları hafta sonu kapalı olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Balık Pazarı’nda bulunan Yağız Balıkçılık Yetkilisi Mahir Kahya, balık temini etmek isteyenler için pazarın Cuma günü saat 20.00’a kadar açık olacağını belirtti. İsteyen balıkçıların tezgahını açabileceğini kaydeden Kahya, vatandaşların kısıtlama öncesi planlamalarını Perşembe ve Cuma günü yaptığını söyledi.  

Yağız Balıkçılık Yetkilisi Mahir Kahya yaptığı açıklamada, “Mart ve Nisan döneminde olduğu gibi bu sokağa çıkma kısıtlamalarında da vatandaşlarımız, ihtiyaçlarını Perşembe ve Cuma günleri temin ediyorlar. Bildiğiniz gibi Fethiye dağınık bir yapıya sahip. Fethiye dışındaki ilçe ve mahallelerden gelen müşterilerimiz var. Sokağa çıkma kısıtlamasında, yürüyüş mesafesindeki yerlere alışverişe gidilebiliyor. Biz tezgah açsak bile insanlar araç ile gelemiyor. Arkadaşlarımızla bir karar aldık ve hafta sonu tezgahlarımızı açmıyoruz. Açmak isteyen olursa, yine açabilir. Herkes planlamasını Perşembe ve Cuma gününden yapıyor. Cuma günü akşam saat 20.00’a kadar taze balıklarımızla halkımızın hizmetindeyiz. Hafta sonu açtığımız takdirde gelen kişi sayısı fazla olmayacaktır” dedi. 

   
 

Bakmadan Geçme