Esnaflar kira yardımı istiyor

Kovid-19 salgını nedeniyle devletimizin küçük esnafa verdiği kira müjdesini diğer esnaflar da bekliyor. Fethiye'de tüm kiracı esnaflar 3 ay ödenecek olan kira yardımını beklerken, yardımın sadece basit usulde defter tutan esnaflara verileceği bildirildi.

  • 1267
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Esnaflar kira yardımı istiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan yasaklarda mağdur olan esnaflara yapılacak olan kira yardımı, sevinçle karşılanırken; yardımın sadece basit usulde defter tutan esnaflarla bazı iş kollarına yapılacağı belirtildi. Kapsam dışında bulunan esnaflar da devletten kira yardımı talebinde bulunurlarken; salgının yaralarının bu yardımlarla azaltılabileceğini ifade ettiler. 

YARDIMLAR ÇÖZÜM DEĞİL 
Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu yaptığı değerlendirmede, “Basit usulde defter tutan esnaflarımıza kira yardımı yapılacak. Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde olanlara 3 ay boyunca 750 TL, büyükşehir belediyesi olmayan yerlerde ise 500 TL kira yardımında bulunulacak. Berberler, manavlar, pazarcılar, servis minibüsçülerine bin TL yardım yapılacağı ifade edildi. Bana göre yapılan bu yardımlar çözüm değil. Bu çalışmalar yapılırken, ayrım yapılmamalıdır. Bulunduğumuz dönemde tüm esnaflarımız mağdur. Yardımın tüm esnafları kapsaması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde ifadeler kullandı. 

ESNAFLAR NE DEDİ?
Marketçilik yapan Mustafa Şahin, “Kira yardımının basit usuldeki esnafları kapsadığı belirtildi. Eğer bizleri de kapsarsa çok iyi olur. Sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle 2 gün kapalıyız. Bu bizim iş gücümüzü düşürüyor. Aşının bulunması ile inşallah en kısa sürede korona virüsü salgını atlatırız ve refaha kavuşuruz” dedi. 

Manav Mustafa Öztürk, “Basit usulde olan esnaflara kira yardımı yapılacak. Biz basit usul değil, gerçek deftere tabiyiz. Bu yardımdan faydalanamıyoruz. İsterdik ki KDV düşürülsün… Böylelikle hem bizler hem de vatandaşlar rahat bir nefes alırdı” diye konuştu. 

Çay ocağı işletmecisi Fuat Akçay, “Yapılan yardım mutlaka esnaflara katkı sağlayacaktır. Fakat 3 aylık yardımın bir faydasının olacağını düşünmüyorum. Pandemi dönemi devam ettiği sürece sıkıntılar artacaktır. Kiramız ve eleman giderlerimiz var. Buna rağmen elimizden gelen özveriyi gösteriyoruz” şeklinde konuştu. 

Manav Ersin Kel, “Esnaflar açısından iyi bir yardım fakat miktarı biraz düşük. 3 ay değil de uzun bir dönemi kapsayan yardım, bizler için daha iyi olurdu. Devletimizin esnaflarımızı düşünmesi ve sahip çıkması gerekiyor” dedi. 

Berber Gökhan Göksu, “Kira yardımı basit usuldeki esnafları kapsıyor. Bizler yararlanamıyoruz. Aynı şekilde bizim de kira yardımı beklentimiz vardı. Bizler de mağduruz. Asıl vergi veren bizleriz. Bizim de yardım talebimiz var” dedi. 

Cep telefonu tamircisi Sevim Yıldız, “Kira yardımından biz faydalanamıyoruz. Bizi küçük esnaf olarak görüyorlar ama en çok mağdur olanlar da bizleriz. Büyük esnaflar yeterince yardım alıyor ama küçük esnaflar alamıyor. Kira yardımı bizler de istiyoruz” dedi. 

Ayakkabı tamircisi Tunahan Uysal, “Kira yardımına başvurmadım, nasıl başvurulacağını da bilmiyorum. Mutlaka esnaflara faydası olacaktır. Küçük esnaflar büyük sıkıntı çekiyor. Devletimiz her zaman başımızda var olsun” diye konuştu. 

Esnaflar kira yardımı istiyor
Esnaflar kira yardımı istiyor
Esnaflar kira yardımı istiyor
Esnaflar kira yardımı istiyor

Bakmadan Geçme