Balcı, 'Benim bir çizgim var'

Yaz sezonun girmesiyle Fethiye'ye tatile gelen oyuncu Özlem Balcı, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener'in sorularını yanıtladı. Hayatı boyunca çizgileri olduğunu ve başlama noktasından bu güne kadar hiçbir şeyin değişmediğini vurgulayan Özlem Balcı, 'Biliyorsun biz seninle Seda ve Özlem Balcı ilk başlangıç yerim burası zaten. Benim bu sektöre başlama noktam burası. Başlama noktam buradayken de ben böyleydim' dedi.

  • 3729
Balcı, 'Benim bir çizgim var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

80’LER DİZİSİ DEVAM EDİYOR
Oyunculuğunu yaptığı 80’ler dizisinin yaz sezonuna girdiğini fakat haftalık bölümlerin devam edeceğini vurgulayan Özlem Balcı, “Fethiye benim memleketim, bayramlarda ve diziden ara bulduğum her fırsatta Fethiye’ye geliyorum. Benim başka tatil yerim yok. Fethiye varken başka yeri tercih etmiyorum. Dizi devam ediyor. Yazlık biz 13 bölüm çektik. Hafta içi Perşembe günleri saat 20:00’da yaz boyunca yayınlanacak ama Eylül ayı itibari ile hafta içi her gün yayınlanmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
80’ler dizisinin yanı sıra birçok alanda çalışmaları olduğunu belirten Balcı, “Bir yandan da tiyatro sahnem var. Benim kendi tiyatrom var. Orada ben Talk Show yapıyorum. Makbuş isimli bir tiyatro oyunum var. Onun dışında reklam çekimleri ile ilgili görüşmelerimiz var. Youtubeye ve internete bir şeyler yapıyoruz. Belgesel çalışmaların zaten her zaman ki gibi devam ediyor. Bu sefer İbrahim Makamı isimli bir belgeselimiz var Urfa’da çekecek olduğumuz” dedi. 

TÜM SAHNE SANATLARI ETKİLENDİ
Birçok sektörün pandemiden etkilendiğine de değinen Özlem Balcı, “Pandemiden nasıl ki tiyatro sektörü etkilendiyse sanatçıların hepsi etkilendi. Sahne sanatları yapan herkes çok etkilendi. Çünkü belli bir oturma düzeni de olsa insanlar korkudan izlemeye gelemiyorlardı. Tiyatro kısıtlamalarda yasak değildi sadece belli bir saatten sonra yasaklarda olduğu için insanlar gelemiyordu bizlerde o yüzden tiyatro yapamıyorduk” ifadelerini kullandı. 

AŞK OLURSA EVLENİRİM
Aşk hayatı ile ilgili sorulara aşık olursam evlenirim diyen Balcı, “Şuanda aşk hayatım yok. İşim aşkım benim. Mesleğim tek aşkım. Zaten uzun zamandır da öyle. Aşk olursa zaten evlenirim ben. Beni biliyorsunuz. Sokakta hiç birisiyle el ele gördünüz mü? Göremezsiniz, ama aşık olursam evlenirim” dedi. 

İLERİYE DÖNÜK SİYASET DÜŞÜNÜYORUM
Siyaset bilimi mezunu olan ve ileriye dönük planlarını anlatan Özlem Balcı, “Ben siyaset bilimi mezunuyum. Şuan bunu konuşmak için çok erken ama zaten ben adım atmak için böyle bir şey yapmıştım. İleriki dönemlerde böyle bir düşüncem tabi ki var. Şuanda da Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim. Onun arasında da konservatuar okudum. Oyunculuk yapıyorum, belgesel yapımcılığı yapıyorum ama siyasi anlamda eğer ben memleketime hizmet edebileceksem Muğla’dan Milletvekilliği ile ilgili düşüncelerim var. Onunla ilgili çalışmalarım ve alt yapı hazırlıklarım var. Mesela ben Muğla’nın iki tane büyük sonu olduğunu düşünüyorum. Bunlardan birisi Göcek tünelinin ücretli olması diğeri ise işsizlik. Bizim Muğla’mızda işsiz çok gencimiz var. Şuan da bana bile gelip işsizlikle alakalı konuda dert yanıyorsa insanlar demek ki siyasilerimize de gidiyorlar. Siyasilerimiz mutlaka bir şeyler yapıyorlardır bu anlamda ama ben geleceğe yönelik Muğla’da işsiz gencin kalmasını istemiyorum. Birinci derdim bu olur ikinci derdim ise dediğim gibi Göcek Tünelinin neden paralı olduğu. Geçenlerde de oradan geçerken sordum “özel bir yer burası” dediler ama bunu devlet çözebilir diye düşünüyorum. Tabi ki sadece Fethiye’yi etkileyen bir durum değil bu, Antalya ve Muğla arasında gidip gelen herkesi etkileyen bir durum” şeklinde konuştu. 

BENİM BİR ÇİZGİM VAR
Hayatı boyunca çizgileri olduğunu ve başlama noktasından bu güne kadar hiçbir şeyin değişmediğini vurgulayan Balcı, “Biliyorsun biz seninle Seda ve Özlem Balcı benim ilk başlangıç yerim burası zaten. Benim bu sektöre başlama noktam burası. Başlama noktam buradayken de ben böyleydim. Benim alkolüm yok gece hayatım yok. Evet, oyunculuk seçtim ama oyunculuk yaparken de her ne kadar diğer oyuncu arkadaşlarım tarafından garipsensem de ben bir oyuncu gibi nasıl diyeyim sanat camiasındaki kişiler gibi çok rahat, çok gezip tozup bunu yapamadım. Ben akşam 8’den sonra hep evimde oldum. Bu Fethiye’nin vermiş olduğu bir yaşam tarzım. Ben köy çocuğuyum. Fethiye’nin bir köyünde doğdum büyüdüm. Ben burada oyuncu oldum Şehre gittim diye kendimi bozacak değilim. Benim halkıma bir sorumluluğum var. Benim bir çizgim var. Hatta benim misyonum değişti. Artık siyasi anlamda da bir misyon yüklendim. Ben sadece bir sanatçı değilim artık memleketine hizmet etmek isteyen gönlünü ve kalbini koyan bir kardeşinizim. Benim için bu çizgi her zaman böyleydi. Evleneceğim insanın sanat camiasından olacağını düşünmüyorum. Sanat camiasındaki kişilerle çok fazla çarkımız uymuyor. Mayamızın uyduğu benim gibi siyasete yeni atılmış biri yada bu anlamda yolu olan birisi olabilir. Ben sanat camiasından birisiyle mutlu olabileceğimi zannetmiyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme