Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar

Geçtiğimiz yıl haziran ayında pençe harekatı bölgesinde inceleme ve denetlemeler kapsamında Hakkari bölgesine giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar mevzideki askerlerle tek tek sohbet ederken Muğla'nın Seydikemer ilçesinden sözleşmeli er Yasin Ali Yıldırım'ın annesi Gülsiye Yıldırım ve babası Ramazan Yıldırım ile telefonla görüşüp bayramını kutlamıştı. Bakan Akar kendisini Seydikemer ilçesine kız istemek için davet eden Gülsiye Yıldırım'ı 'siz ayarlayın söz bizde istemeye geliriz' cevabını vermişti. Yıldırım ailesi Yasin Ali için kız isteyip nişan töreni için gerekli hazırlıklara başlarken asker Yasin Ali Yıldırım Hakkari Şemdinli 2 bin 400 rakım karakolundan izinli olarak Seydikemer'e geldi. Nişan hazırlıkları devam ederken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a kız bulduk istemeye ve nişana bekliyoruz mektubu yazan Gülsiye Yıldırım'a mektubunun alındığı belge ulaşırken Yıldırım ailesi 26 Ocak Pazar günü Seydikemer ilçesinde yapılacak nişan törenine Bakan Akar'ın sürpriz yaparak gelmesini bekliyor. 

  • 4266
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3 OĞLU DA ASKER
Yıldırım ailesinin 3 oğlunun da asker olduğu ifade edildi. Gülsiye - Ramazan Yıldırım çiftinin 5 yıl önce sözleşmeli er olarak orduya katılmasının ardından ikinci oğlu İsmail Yıldırım’da 2 yıl önce orduya Uzman Çavuş olarak katıldı. İsmail Yıldırım’ın hem Zeytin Dalı operasyonuna hem de Barış Pınarı harekatına katıldığı halende Suriye’de Talabyat bölgesinde görevde olduğu belirtildi. Ağabeylerinin şanlı Türk ordusuna katılmaları nedeni ile küçük oğlunun da yaklaşık 5 ay önce Jandarma Uzman Çavuş olarak Safranbolu’da eğitimlere katıldığı ve halen eğitimde olduğu belirtildi. Diyanet kurs hocası olan kızı Tayibe Yaşar’ın Urfa’da polis memuru Mehmet Yaşar ile evli olduğu da kaydedilirken Gülsiye- Ramazan Yıldırım çifti “vatanımız varsa biz varız. Evlatlarım vatan savunması için görevde. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar Türkiye’nin bekası için büyük bir mücadele örneği veriyorlar” ifadelerini kullandı. 

ÇOK DUYGULANMIŞTIM
Üs bölgesine ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ziyaretini anlatan ve oldukça heyecanlı anlar yaşadıklarını kaydeden Piyadeli Sözleşmeli Er Yasin Ali Yıldırım, “Bana seslendi, ben de tekbirimi verdim. Konuştuk. Kendisi çok cana yakın davrandı. Annen ve babanla bayramlaştın mı diye sordu. Ben de bayramlaşmadığımı söylemedim. Ondan sonra annemi aradım ve bayramını kutladım. Komutanımız Hulusi Akar’ın kendileriyle görüşmek istediğini söyledim. Annem çok mutlu oldu. Konuştular. Kız isteme konusu açıldı. Annem, kız isteme durumu olursa ailemizle birlikte siz de istemeye gelir misiniz dedi. Komutanımız Akar, siz kızı bulun geliriz dedi. Annem ve babam ülkemizin savunmasını sağlayan, omuzlarında büyük bir yük olan komutanımızın bu şekilde davranmasına duygulandılar. Biz kızı bulunca annem Hulusi Akar’a ulaşmak istedi, mektup yazdı. Mektubun karşılığı da geldi. Hatta babamı da aradılar hayırlı olsun dediler” diye konuştu.

GELSELER ÇOK MUTLU OLURUZ
Türkiye’nin gündeminin de oldukça yoğun olduğunu bildiklerini ifade eden Yıldırım, “Komutanımız, milletin yükünü sırtına almış durumda. Gelseler çok mutlu oluruz. Benim de günüm sınırlı. Nişanımızı yapıp döneceğiz. Komutanımızın bunun altında kalmayacağını adım Yasin gibi biliyorum” dedi.

ÜLKEMİZİN DURUMU DAHA ÖNEMLİ
AnneGülsiye Yıldırım, “Bayram günü olduğu için çocuklarımdan telefon bekliyordum. Oğlum Yasin aradı ve bayramlaştık. Daha sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın telefonda benimle konuşmak istediğini söyledi. Ben önce çok heyecanlandım. Ama çok cana yakın davrandı. Çok babacan bi insandı. Hiç yabancı hissetmedim, sanki oğlumla konuşuyor gibi konuştum. Köyümüze bekleriz dedim. NE güzel oğlun var, evlendirmiyor musun dedi. Kızı bulun ayarlayın ben geleceğim dedi. Bir anne için bulunmaz bir an. Çok güzel bir duygu. Kızımızı bulduk, dört gözle bekliyoruz. Ama ülkemizin durumu daha çok önemli. Önce vatan. 3 oğlum da asker. Damadım da polis. Bu kadar söz verdi, gelmiş kadar oldu. Nişan tarihimizi aldık. Biz müracaatımızı yaptık, mesajı hemen geldi. Kaymakama kadar çıktık. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

BAKANIMIZIN OMZUNDA BÜYÜK YÜK VAR
Baba Ramazan Yıldırım, “Çok duygusal an yaşadık. 3 tane oğlum asker. En büyükleri Yasin. Diğer oğullarımın önünü Yasin açtı. Bizleri çok mutlu etti. Bakanımızın gelmesi durumundan dolayı bir heyecanımız var ama ülkemizin durumu belli. Omuzlarında büyük bir yük var. Cumhurbaşkanımızdan, bakanlarımızdan Allah razı olsun. Milli Savunma Bakanımız hudutlarda askerlerimizi hiç yalnız bırakmıyor” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ ASKERLERİMİZİN BABASI 
Hulusi Akar ile telefonla konuştukları anın unutulmaz olduğunu zaman zaman göz yaşları içinde belirten Yıldırım, “Bir bayram günü konuştuk. Benim 3 tane oğlum var. Bir baktık ki karşımda bir bakan Hepsinin hasretini giderdi. Kız isteme durumu olduğunda bizlerle beraber olacağını söyledi. Bizlerle beraber olacağına eminiz. Sözde olmasa düğüne gelecektir. Müsait bir anında gelecektir. Milli Savunma Bakanı bir ülkenin can damarı demek. Bizim değeri, eşi bulunmayan bakanımız var. Allah ömürlerine ömür versin. Bizim bakanımız, bakan üstüne bakan. Bizim askerlerimizi kendi evladı gibi taşıyor. Türkiye’deki askerlerin bir babası. Çocuklarımızın yanında olması bizleri rahatlatıyor. Buradaki üst düzey görevliler Bakanımız gelemese de onun yerini dolduracaktır. Diğer oğlum Suriye’de. Zeytin Dalı Operasyonuna gitti. Oradan Urfa’ya döndü. Urfa’dan tekrar Suriye’ye gitti Barış Pınarı Harekatıyla. Onunla konuştuğum zaman vatan önce diyor. Oğullarım sağ olarak dönmem de şehit olarak dönmem de senin için onurdur derler. Bu vatan hepimizin. Sınırlarımızdaki ülkelerimizin halini görüyoruz. O hallere düşmek çok üzücü. Vatansızlık, topraksızlık çok zor. Aylan bebek bugün en büyük acı. Biz vatanımızı kim korursa onunlayız” Diye konuştu. 
 

Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar
Bakan Akar'ı Nişan Törenine Bekliyorlar

Bakmadan Geçme