BABA İLE OĞUL AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE YARGILANIYOR

Fethiye'de geçtiğimiz yıl Ekim ayı sonunda bir spor salonunda kan davası nedeniyle işlendiği öne sürülen cinayetin katil zanlıları olan baba ile oğlu, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde tasarlayarak adam öldürme ve kasten öldürme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanıyor. Patlangıç Mahallesi Ölüdeniz Caddesi'ndeki spor salonuna giren bir kişi, salonu işleten 26 yaşındaki Riyad Reşat Özkan'ı tabanca ile öldürmüştü. Cinayetin ardından kayıplara karışan zanlı ile oğlu, polisin takibi sonucu Afyonkarahisar'da yakalanıp tutuklanmıştı.

  • 4304
BABA İLE OĞUL AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE YARGILANIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'de geçtiğimiz yıl 28 Ekim tarihinde Patlangıç Mahallesi Ölüdeniz Caddesi'ndeki spor salonuna gelen Murat A. tabanca ile işletme sahibi 26 yaşındaki Riyad Reşat Özkan'ı vurarak öldürmüştü. Spor salonu kan gölüne dönerken ağır yaralanan Özkan, kaldırıldığı özel hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Polis ekipleri, olaydan sonra geniş çaplı inceleme ve araştırma başlatıp katil zanlılarının aracının plakasını tespit etti. Öldürülen Özkan'ın Erzurumlu olduğu ve geçmiş yıllarda Erzurumlu başka bir aileyle kan davasının bulunduğunu tespit eden polis ekipleri, Murat A. ve oğlu Metehan K. A.'yı Afyonkarahisar'da yakalayıp adalete teslim etti. Tutuklanan baba ve oğlunun Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına başlanırken savcı iddianamesinde, her iki zanlı için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan karar gereğince tutuklu sanıklar Murat A. Ve oğlu Metehan K. A. Setbis ortamında hazır edildi. Duruşmada cinayete kurban giden spor salonu işletmecisi Riyad Reşat Özkan'ın babası, bir başka suçtan Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi'nden yine Setbis bağlantısıyla beyanda bulundu. Baba Şazi Özkan, mahkemedeki beyanında 9 yıldır düşmanlarından korunmak için çocuklarını görmediğini söyledi. Tutuklu sanıkların Ankara'da ikamet ettiğini, Ankara'dan kalkıp Fethiye'deki spor salonuna üye olduklarını, belirli bir süre kendilerini takip ettiğini, bu şahıslara çocuğunu gösteren birisinin bulunduğunu, günlüğü 200 TL'den araba kiraladıklarını, Metehan'ın oğluna samimi davrandığını, kayıt olmak için salona geldiğinde spor salonunun kapalı olduğunu söylemesine rağmen cinayetin planlı ve projeli yapıldığını söyledi. Şazi Özkan, "Oğlumu Pazartesi günü vuruyorlar. Emniyet Teşkilatımız Afyonkarahisar'da yakalıyor. Baba ve oğul olan bu iki sanık parayla satın alınmış kişilerdir. Bunlara iz gösteren oğlumu ve ailemi gösteren kişi önemlidir. Ben ve ailem bu sanıkları tanımamaktayız. Oğlumla samimilik kurmuşlar. Yakalanmasaydılar, bunlar oğlumun cenazesine de gelebilecek kadar samimiyet kurmuşlardır. Sanıklardan şikayetçiyim. Benim çocuğumun vefatından yaklaşık bir buçuk ay sonra husumetlim olan Yılmaz isimli kişi, Metehan K. A. ve T.S isimli kişilere banka havalesiyle 13 bin 600 TL para göndermiştir. Sanıkların emir aldığı kişiler vardır. Bu cinayet tertiplidir. Bunların aydınlatılması gerekir" dedi. Duruşmada tutuklu sanık Metehan K.A aleyhine olan beyanları kabul etmezken, sanık Murat A. da önceki savunmalarını tekrar edip aleyhte olan beyanları kabul etmediğini söyledi. 
SANIKLAR ÖNCEKİ İFADELERİNDE NE SÖYLEMİŞTİ ?
Katil zanlısı Murat A. Daha önceki ifadesinde; Fethiye'ye iş amaçlı geldiğini, bir spor salonu gördüğünü, spor yapma fikriyle salona girdiğini, spor hocası olan Riyad Reşat Özkan'ın kendisinin elini okşayarak kendisine sarkıntılık yaptığını, bu durumu kendisine yediremediğini, iki gün boyunca bu olayı düşündüğünü, neden böyle yaptığını sormak için gittiğinde de aralarında tartışma çıktığını, maktulü kendisine sarkıntılık yaptığı gerekçesiyle öldürdüğünü beyan etmişti. Şüpheli Metehan K.A ise; babası ile Fethiye'de bulunduğu iki gün içinde zaman zaman kendisinden ayrılarak iş bakmaya gittiğini, babasının yanında silah bulundurduğunu, babasının cinayet işlemek amacıyla Fethiye'ye geldiğini bilmediğini, olay anında da otomobilde olduğunu ifade etmişti. Öte yandan katil zanlısı Murat A. nın cezaevinden Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı dilekçede olayı tasarlayarak gerçekleştirdiğini açıkça ikrar ettiği, olaydan sonra yakalanmamak amacıyla üzerindeki kıyafetleri değiştirdiği ve bu durumun da kamera kayıtlarına yansıdığı kaydedildi. 
Maktul Riyad Reşit Özkan'ın annesi ise daha önce verdiği ifadesinde 2011 yılında meydana gelen olayın kan davasına dönüşmesi nedeniyle kin güderek oğlunun öldürtüldüğünü, katili parayla tutarak azmettirildiğini düşündüğünü ve şikayetçi olduğunu ifade etti.
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, ileri bir tarihe ertelenirken, iki zanlının tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Bakmadan Geçme