Ay, 'Sezondan umutluyuz'

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, turizm sezonuna kadar olan bir buçuk aylık sürecin dikkatli geçirilmesi gerektiğine değindi. Bu sezondan umutlu olduğunu kaydeden Mete Ay, 'Önümüzdeki bir buçuk ayı çok dikkatli geçirmeliyiz. Bölge ve ülke olarak bu zamanı çok dikkatli olarak, en az zararla tamamlarsak turizm açısından çok güzel bir noktaya geliriz' dedi.

  • 1248
Ay, 'Sezondan umutluyuz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Herkesin önce sağlığına, daha sonra yatırımları ve harcamalarına dikkat etmesi gerektiği hususuna değinen Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, sağlık açısından Türkiye’nin sayılı ülkeler arasında yer aldığını belirtti. Bu yönüyle tatile çıkmak isteyen Avrupalı turistlerin Türkiye’yi tercih edeceğini vurgulayan Ay, okulların tatile geç çıkması halinde yerli turizmin az da olsa sekteye uğrayabileceğine değindi. 

GÜZEL BİR DAYANIŞMA VAR
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay yaptığı açıklamada, “Fethiye yüzde 75 turizmden istihdam sağlayan bir bölge. Turizm hepimiz için önemli olduğu için herkeste bir korku ve sıkıntı var. Şu anda sokaklar bomboş. Kimse dışarıya çıkmıyor. Biz bu durumu Avrupa veya Çin gibi çok ağır geçireceğimizi düşünmüyorum. Hükümetimizin çok hızlı tepki verdiğini düşünüyorum özellikle havaalanlarında birçok seferin iptal edilmesi termal kameralar ile ülkeye giren yolcuların kontrolleri de mutlaka şüpheli sayısını azaltmıştır. Muhalefetinden iktidarına herkes bir arada. Çok güzel bir dayanışma var. Yetkililerin bu sıkıntının en az zararla atlatılabilmesi adına ellerinden geleni yaptıklarına inanıyorum…” dedi. 

BİR BUÇUK AY ÇOK ÖNEMLİ
Mete Ay, “Çin’de vaka sayısı inanılmaz oranda azaldı. 3-4 ayda bu süreci komşu ülkeleri ile atlattı. Yani Doğu sorunu halletti Virüsün Merkezi de Avrupa oldu gibi gözüküyor şu anda. Tabi bu bizim için çok önemli bir durum çünkü Fethiye’yi ziyaret eden ülkelerin başında Batı Avrupalı vatandaşlar çekiyor. Yani önemli olan bu süreci bizim değil Avrupa’nın bu süreci nasıl ne kadar çabuk atlatacağıdır. Önümüzdeki bir buçuk ayı çok dikkatli geçirmeliyiz. Bölge ve ülke olarak bu zamanı çok dikkatli olarak, en az zararla tamamlarsak; turizm açısından beklemediğimiz bir ziyaretçi sayısı da yakalayabiliriz” diye konuştu. 

AVRUPALILAR TATİLE GELİR 
Açıklamasını sürdüren Ay, “Avrupalılar bu kadar sıkıntının ardından tatile gelir mi derseniz evet gelir derim. Ülkemiz sağlık açısından en az riske sahip ülkeler arasında. Tatile çıkmak isteyen Avrupalı ve Rus ziyaretçiler İtalya, İspanya, Fransa, Yunanistan yerine tercihlerini Türkiye olarak kullanacaktır. Evet Nisan ayındaki rezervasyonlarımız iptal oldu Ancak Haziran’dan Ekim’e kadar olan dönemi az iptal ve çok sayıda son dakika müşterileri ile geçirebiliriz. Bu arada Türkiye’de eğitim Temmuz’un sonuna uzatılırsa yerli turizm az da olsa sekteye uğrayabilir. Ben sezonun iyi geçeceği umudundayım. Ancak bu bir buçuk aylık sürecin çabuk atlatılması çok önemli. Bunu becerebilirsek Turizmde yukarıda belirttiğim sürprizi yapabiliriz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

PANİĞE KAPILMAMALIYIZ
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay açıklamasını şöyle sürdürdü; 
“Çok fazla negatif olup paniğe kapılmak bize kaybettirir. Türk toplumu ellerini en çok yıkayan ülkelerin başında geliyor Yemekten önce ya da yemekten sonra olsun tuvalet sonrası olsun zaten dikkatli olan halkımız artık daha hassas risk almıyor. Zaten kapalı alanlarda kalabalık ortamlarda Sağlık Bakanlığımızın yaptırımları ile vakit geçirme şansımız hiç kalmadı gibi bir şey. Önce sağlığımıza daha sonra yatırımlarımıza ve harcamalarımıza dikkat edelim ki bu krizi en az zarar ile kapatabilelim. Herkesin evlerinde vakit geçirmesi can çekişen dünyamıza biraz nefes aldırdı diye düşünüyorum. Herkes sağlıklı besleniyor, fast food tercih etmiyor. Bu kadar kısa bir sürede Tüketici bir toplumdan tutumlu sağlıklı beslenen bir topluma döndük gibi oldu. Arabaların sokaklarda azalması da havadaki karbondioksiti azalttı ve doğa daha az zarar görüyor diye düşünüyorum. Çin, Avrupa ülkeleri ve İran bu krizi çok yüksek oranda can kaybı ve maddi zararlar ile geçirdi hala da geçirmekte. Sanki dünyada güçler dengesi yine değişecek ve bu değişim ile ilgili ilk test sürüşünün içindeyiz gibi geliyor bana. Hangi ülke bu krizi iyi yönetip az kayıp ve zarar ile geçirilebilirse herkesten 10 adım öne geçecek. Umut ediyorum hep beraber bu süreçleri en güzel bir şekilde geçirir insan sevgisinin çok yüksek olduğu bir dünyada bu güzel dünyamızı koruyarak yaşamımızı sürdürürüz.”
 

Ay, 'Sezondan umutluyuz'
Ay, 'Sezondan umutluyuz'

Bakmadan Geçme