Ay, 'Fethiye için ciddi kayıp'

Çin hükümeti Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak karara göre turizm acenteleri ülke dışında grup turları ve paket programlar için satış yapamayacak.Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, 'Son alınan bilgilere Çin hükümeti dışarıya turizm seyahatlerini ve acentelerin satışlarını durdurmuş. Belli bir süre Çinli ziyaretçileri ilçemizde görememe endişesi içindeyiz. Dünyada turizm harcamalarında lider olan bir ülkenin seyahat edememesi ülkemiz ve Fethiye için ciddi bir turizm kaybına neden olacaktır' dedi.

  • 16748
Ay, 'Fethiye için ciddi kayıp'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çin hükümeti ülke içi ve dışına yapılacak tüm yolculukları askıya aldı. Çin, hızla yayılarak şu ana kadar 56 kişinin ölümüne neden olan koronavirüs nedeniyle ülke içi ve dışına yapılacak bütün yolculukları askıya aldı. Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak karara göre turizm acenteleri ülke dışında grup turları ve paket programlar için satış yapamayacak. Bu karara sebep olarak başta Amerika, Avrupa ve Asya-Pasifik olmak üzere birçok ülkede hastalığın Çin vatandaşlarından bulaşması gösteriliyor.
ÇİN HÜKÜMETİ DOĞRU BİR İŞ YAPTI 
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay FRT televizyonuna yaptığı açıklamada, “2014-2015’ten sonra Çin’den Türkiye’ye çok fazla turist gelmeye başladı. Çin turizm harcamalarında dünya lideri olan bir ülke. Geçtiğimiz yıllarda Fethiye’nin, Çin tanıtımında Babadağ ve yamaç paraşütünü ön plana çıkarmıştık. Buradan çok güzel sonuçlar almıştık. Fethiye’ye, Çin’den ziyaretçi akını devam ediyor. Bu yıl boyunca devam eden bir durum. Wuhan kentinde 56 kişinin ölümüne neden olan koronavirüs gerçekten ciddi bir olay. Şu an Wuhan kentinde ciddi bir karantina söz konusu… Bunun yanında diğer 9 şehirde de yarı karantina durumu var. Çin’in komşusu olan Güney Kore de yabancı girişlerini durdurmuş. Sağlıkla ilgili olan bu konu bizi ciddi şekilde etkiler. Fethiye, Pamukkale, İstanbul ve Kapadokya; Çinlilerin sıkça ziyaret ettiği bölgeler. Burada Çin hükümetinin doğru bir iş yaptığına inanıyorum. Sonuçta 56 kişi ölmüş ve ülkede bin 800 kişi de bu virüsü taşıdığı tespit edilmiş. Yetkililerin bu hastalığın tedavisi konusunda gerekli çalışmaları yaptığını düşünüyorum” dedi. 
BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİNİ UMUT EDİYORUZ
Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin sorularını cevaplandıran Mete Ay, “Sağlık Bakanlığımız, Çin’den gelen uçaklarla ilgili havalimanlarında karantina odaları yapmışlar. Termal ateş ölçerler virüs taraması yapıyorlar. Son alınan bilgilere Çin hükümeti dışarıya turizmseyahatlerini ve acentelerin satışlarını durdurmuş. Belli bir süre Çinli ziyaretçileri ilçemizde görememe endişesi içindeyiz. Dünyada turizm harcamalarında lider olan bir ülkenin seyahat edememesi ülkemiz ve Fethiye için ciddi bir turizm kaybına neden olacaktır. Turizmciler olarak önce sağlık diyoruz. Bir an önce bu sorunun çözülmesini umut ediyoruz. Bilimin ve tıbbın elinden hiçbir şey kurtulamaz. Turizmden kazanılan para da her şey değil…Yeri geldiğinde bunu kabullenip, kendi önlemlerimizi ve diğer seçenekleri gözden geçirmemiz gerekiyor. Umarım 2-3 ay içinde bu sorunu çözerler. Koronavirüszatürre şeklinde devam eden, üst solunum yolları ile diğer insanlara bulaşan bir virüs. İlk planda hayvanlardan insanlara daha sonra da insanlardan insanlara bulaşıyor. Ülkeler bu konuda önlemlerini alıyorlar. Gerek Çin hükümetinin gerekse de kendi hükümetimizin bu konuyla ilgili doğru şeyler yapacağına inanıyorum. Bu sorun en kısa sürede çözülür ve Çinli turistleri tekrar aramızdagörebiliriz” diye konuştu. 

Ay, 'Fethiye için ciddi kayıp'
Ay, 'Fethiye için ciddi kayıp'
Ay, 'Fethiye için ciddi kayıp'
Yorumlar 1
Alp 28 Ocak 2020 00:32

Para mı sağlık mı? Gelmesinler tabi ki

Bakmadan Geçme