Ay, 'Basketbolda varmak istediğimiz bir nokta var'

Pınar Karşıyaka-Lokman Hekim Fethiye Belediyespor maçının ardından Başantrenörler Alkım Ay ve Ufuk Sarıca ile LH Fethiye Belediyespor oyuncusu Tufan Önen karşılaşmayı değerlendirdiler.

  • 624
Ay, 'Basketbolda varmak istediğimiz bir nokta var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

LH Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, Süper Lige kısa bir süre önce alındıklarını ve yeni yabancı transferlerin lisansının yetişmediğini belirtti. Basketbolda ulaşmak istedikleri bir nokta olduğuna değinen Ay, hazırlıklarını o yönde sürdüreceklerini belirtti. Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ilerleyen maçlara hazır olarak çıkmak isteklerini dile getirdi.  

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay yaptığı açıklamada, “Süper Lige alındığımızı sadece bir hafta önce öğrendik. Transferlerimizin bir haftada yetişmesi mümkün değildi. O yüzden bugün sadece bir yabancıyla oynayabildik. 2 Amerikalımız bugün yarın Fethiye'de olacaklar. İlk birkaç hafta zor bir fikstürümüz var ama kadromuz yavaş yavaş oturacak. 5 yabancımız tamamlanınca lige renk katacağız. Hangi ligde olduğumuzun çok önemi yok. Bizim basketbol adına varmak istediğimiz bir nokta var. Bütün çalışmalarımızı o yönde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.  

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor oyuncusu Tufan Önen açıklamasında, “Tüm takımlara iyi sezonlar diliyorum. Galibiyetinden dolayı Pınar Karşıyaka’yı tebrik ediyorum. Biz buraya çok eksik geldik. Yabancı oyuncularımız yok. Çalıştığımız birçok şeyi sahaya yansıtamadık. Bu maç bize ders oldu. Eksik olmamıza rağmen Pınar Karşıyaka’ya karşı iyi mücadele ettik. Önümüzdeki maça hazırlanacağız” diye konuştu. 

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, “İlk olarak önce bu sağlıki durumdan inşallah bir an önce kurtuluruz. Daha ileriki tarihlerde umuyorum ki maçlar taraftarla oynanır. Tüm takımlara be kendi takımıma sakatlıksız bir sezon diliyorum. Bizim açımızdan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un hazır olmamasından ötürü iyi bir maç olmadı. Onların da işi kolay değil. Lige çok geç katıldılar, eksikleri var. Böyle eksikleri olan takımlara karşı sahada sizin de oyununuz bozuluyor. Konsantrasyon kayıpları yaşıyorsunuz. İlk yarı açıkçası özellikle yaptığımız top kayıpları nedeniyle ritim bulamadık ancak ikinci yarıda tempomuzu arttırdık. Sonuçta bizim için bir lig maçı ve puan kazanımından öteye geçmedi. Sonraki maçlarımızda umut ediyorum ki hazır şekilde sahada olacağız” dedi. 

Bakmadan Geçme