Fethiyeli Hatice teyzeye üçüz buzağı sürprizi

Fethiye'nin Esenköy Mahallesi'nde çiftçilik yapan İbrahim- Hatice Çamurköylü çiftinin simental cinsi ineği üçüz buzağı doğurdu. İlk kez üçüz buzağı sevinci yaşayan çiftçi aile, 'büyük sürpriz yaşadık. Evlatlarımız gibi görüyoruz' diye konuştular.

  • 9855
Fethiyeli Hatice teyzeye üçüz buzağı sürprizi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Esenköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan İbrahim- Hatice Çamurköylü çiftinin simental cinsi ineği, üçüz buzağı doğurdu. Bu tür çoklu doğumların veteriner kontrolü altında olması gerektiği belirtilirken aile kendi başına başarılı bir doğum gerçekleştirdi. Doğum esnasında tek bir buzağı beklerken arka arkaya iki tane daha buzağı gelmesi çifti sevince boğdu. İkisi erkek biri dişi olarak dünyaya gelen buzağılara Ortanca, Mert ve Saadet isimleri konuldu. Üçüz doğum haberini alan Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hekimleri, aileyi ziyaret edip doğum yapan inek ile buzağıları sağlık kontrolünden geçirdiler. Çiftçi İbrahim Çamurköylü ve eşi Hatice Çamurköylü, bir batında ineklerinin üçüz doğum yapmasından çok mutlu olduklarını kaydettiler. İbrahim Çamurköylü, geçtiğimiz yılda bir başka ineğinin ikiz doğum yaptığını hatırlatarak “ Allah bu kez de üçüz buzağı nasip etti. Buzağılarımızın durumu gayet iyi. Biz kendi başımıza doğumu gerçekleştirdik. Buzağılara Mert, Ortanca ve Saadet isimlerini verdik. Bugüne kadar beslediğimiz hayvanlarla çok güzel duygu bağı kurduk. Öyle ki onların karnını doyurmadan kendi karnımızı doyurmuyoruz. Onları evlatlarımız gibi görüp seviyoruz” dedi.

VETERİNER KONTROLÜNDELER
Öte yandan Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, Çamurköylü ailesini ziyaret edip, buzağı besleme ve bakımda kolostrumun önemi, biberonla buzağı beslenmesi, göbek kordon temizliği, buzağı besleme yemine başlama dönemi gibi konularda bilgilendirmelerde bulundular. Veteriner hekimler, aşılamadan kimliklendirilmesine kadar buzağıları takip edeceklerini dile getirerek gerekli sağlık kontrolleri için düzenli ziyaretlerde bulunacaklarını, aileye buzağı destekleme verileceğini ifade ettiler. 
 

Fethiyeli Hatice teyzeye üçüz buzağı sürprizi
Fethiyeli Hatice teyzeye üçüz buzağı sürprizi
Fethiyeli Hatice teyzeye üçüz buzağı sürprizi
Fethiyeli Hatice teyzeye üçüz buzağı sürprizi

Bakmadan Geçme