Atatürk İmzası Yaparak Dünya Rekoru Denedi

Fethiye'de yaşayan daha önceki yıllarda gökyüzünde yamaç paraşütünde ve sualtında dövme yaparak çeşitli rekorlara imza atan ünlü dövme sanatçısı Ahmet İlker Kaya, bu kez 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında 24 saatte 400'ü aşkın dövme yaparak dünya rekorunu denedi.

  • 10886
Atatürk İmzası Yaparak Dünya Rekoru Denedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de yaşayan dünyaca ünlü ve rekortmen dövme sanatçısı Ahmet İlker Kaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda rekorlarına bir yenisini daha ekledi. 24 saatte 400 kişiye dövme yaparak bu unvanı elinde bulunduran ABD’li dövme sanatçısının rekorunu kırmak için Atatürk imzası dövmesi gerçekleştiren Ahmet İlker Kaya, hiç uyumadan tam 24 saat boyunca dövme gerçekleştirdi. Sanatçı Ahmet İlker Kaya, buradan elde edilen geliri TEMA Vakfı’na bağışladı. Dövme yaptırmak isteyenler TEMA Vakfına SMS gönderip kayıtta bulunurken, vatandaşlara önce Kemal Atatürk imzası çıkmaları yapıştırıldı. Gece saat 24:00'te başlayan ve 29 Ekim günü gün boyu devam eden dövme yapma sırasında zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. 7'den 70'e vatandaşların dövme yaptırmak için Fethiye'nin Barış Manço Bulvarındaki Ahmet İlker Kaya'nın Tattoo Ofisi önüne akın ederlerken, Kaya; hiç yorgunluk hissetmeden 24 saat boyunca Kemal Atatürk imzasının dövmesini gerçekleştirdi. Kimi vatandaşlar koluna, kimileri boynuna, kimileri de bileğine Kemal Atatürk imzası gerçekleştirirken, vatandaşlar; ''29 Ekim Cumhuriyet bayramına yakışır şekilde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü yaşatmak için bu dövmeyi gerçekleştirdik. Herkesin Cumhuriyet Bayramını kutlarız'' diye konuştular.
Dövme Sanatçısı Ahmet İlker Kaya da ''Dünya rekorunu denemek için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Fethiye'de ormanlarımız yandı. TEMA'nın Bodrum'da olduğu gibi Fethiye'de de yanan ormanları ağaçlandırması için Cumhuriyet bayramına özel bir kampanya ve dünya dövme denemesi gerçekleştirmek istedim. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını 400'ü aşkın kişiye yapmak için tam 24 saat boyunca aralıksız bu rekor denemesini gerçekleştiriyorum. İlgi çok iyi. Öğleye kadar 200'ü aştık. 400'ü aşmak için gece 24:00'e kadar devam edeceğim. Müthiş bir ilgi oldu. İlk kez dövme yaptıranlar var. Bu da beni sevindirdi. Hem Cumhuriyetimizi kutluyoruz. Hem SMS'ler ile yanan ormanlar fidana kavuşacak. Hem de dünya rekoru kırmakiçin çok ilgi var. Fethiye'den Bodrum'a, Muğla'dan Kaş'a kadar Atatürk'ün imzasını dövme yaptırmak için gelenler var'' diye konuştu. 
FRT TELEVİZYONU CANLI YAYINLARLA İLGİ ODAĞI OLDU
Dövme sanatçısı Ahmet İlker Kaya'nın gerçekleştirdiği dünya rekoru denemesi başladığı saatlerde FRT Televizyonu bu anı canlı yayınla duyurdu. 28 Ekim saat 24:00 sıralarında başlayan canlı yayında Arkadaşımız Selin Köktener, Ahmet İlker Kaya'nın Tattoo Stüdyosundan dövme anlarını ekranlara taşıdı. Ahmet İlker Kaya ile vatandaşlar coşkularını FRT'ye anlattılar. 
29 Ekim Cuma günü öğle saatlerinde FRT ekibi Tattoo stüdyosundan Ahmet İlker Kaya'nın Kemal Atatürk imzası dövme yapma anlarını bir kez daha ekranlara getirdi. Vatandaşlar ve dövme sanatçısı Ahmet İlker Kaya, bu anlamlı günde duygularını anlatırken, büyük heyecan içindeydiler. 
 

Atatürk İmzası Yaparak Dünya Rekoru Denedi
Atatürk İmzası Yaparak Dünya Rekoru Denedi
Atatürk İmzası Yaparak Dünya Rekoru Denedi
Atatürk İmzası Yaparak Dünya Rekoru Denedi
Atatürk İmzası Yaparak Dünya Rekoru Denedi
Atatürk İmzası Yaparak Dünya Rekoru Denedi
Atatürk İmzası Yaparak Dünya Rekoru Denedi

Bakmadan Geçme