Arslanca, '8 Mart engelli kadınların mücadele günüdür'

Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanı ve Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Aydoğan Arslanca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Arslanca, 8 Mart'ın engelli kadınların da mücadele günü olduğunu vurguladı.

  • 565

Aydoğan Arslanca açıklamasında, “Bizler, coğrafyamızın her köşesinde daha iyi bir yaşam ve daha güçlü hak savunuculuğu için çabalayan, engelli toplumuna ve ülkeye yararlı olmak için çalışan sivil toplum örgütleri ve engellileriz. Dünya genelinde, engelli kadınların ve kız çocukların da toplumsal cinsiyet temelli şiddet ve ayrımcılıklara maruz kaldığının, her gün biraz daha yoksullaştığının, yoksunlaştığının ve yalnızlaştırıldığının farkındayız. Çatışmalı ortamlar ve işgaller, göç ve yerinden edilme, afetler ve iklim krizi, şiddet ve ayrımcılık, hukuksuzluk ve cezasızlık, hepsi ve daha fazlası engelli kadınları geri dönülemez biçimde etkiliyor ve engelli nüfusunu artırırken kadınların bakım yükünü de ağırlaştırıyor” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye Sakatlar Derneği olarak, birlikte güçlenmek için, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir engelli hakları mücadelesini hep birlikte büyütmek için illerimizden ses veriyoruz” diyen Arslanca sözlerini şöyle sürdürdü; “Temel dayanağımız olan Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’nde başlı başına bir maddede ele alınan engelli kadınların insan haklarını savunuyor, 8 Mart ve tüm diğer mücadele günlerinde aramızdaki dayanışmaya sahip çıkıyoruz. Biz hak savunusunu bir bütün olarak görüyoruz ve ihmal edilmiş, güçsüzleştirilmiş ve sömürüye açık hale getirilmiş tüm kesimlerin, tüm canlıların yaşam hakkını savunmayı sivil toplum kimliğimizin bir parçası olarak görüyoruz. Engelli hakları mücadelesinde kadın hareketinin deneyimleri ve kazanımlarından yararlanıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü engelli kadınların da mücadele günüdür, kutlu olsun!”
 

Arslanca, '8 Mart engelli kadınların mücadele günüdür'
Arslanca, '8 Mart engelli kadınların mücadele günüdür'

Bakmadan Geçme