Mavi Sularda Dümen İlknur Kaptan'a Emanet

Türkiye'nin gözde tatil merkezlerinden Fethiye'de 26 yıldır kaptanlık yapan İlknur Aksak, kadınların isterlerse her işi yapabileceklerine bir örnek oluşturuyor. Fethiye kordon boyunda tek kadın kaptan olarak işini yapan İlknur Aksak, kardeşi Seval Göçmen ile teknenin her türlü işini ve bakımını yapıyor. 

  • 5934
Mavi Sularda Dümen İlknur Kaptan'a Emanet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kordon Boyunda onlarca tekne ve kaptanın arasında hemen göze çarpıyor ‘İlknur Kaptan.’ Fethiye Belediyesi arkasında limana demirlediği teknesinde hem kaptanlık yapıyor hem de erkek işi diye nitelendirilen tekne bakımını kız kardeşi Seval Göçmen ile yapıyor. Yaz sezonunda dümenin başında Fethiye Körfezinin mavi sularını yarıp geçen İlknur Kaptan şimdilerde teknesinin kış bakımını yapıyor. Bir elinde çekiç, bir elinde çivi teknenin bakımını yapan İlknur Kaptan, en büyük desteği ailesinden ve arkadaşlarından görüyor. Aynı zamanda 2 kız çocuk annesi olan İlknur Kaptan, “Bu işi yapmaktan büyük gurur duyuyorum. Denizi çok seviyorum” dedi. 


26 yıldır kaptanlık işini yaptığını anlatan İlknur Aksak, “Bu işi yapmaktan büyük gurur duyuyorum. Denizi çok seviyorum. Zaten bir kadın olarak denizi sevmesen bu iş yapılabilecek bir iş değil bir kadın tarafından. Tabi ben bu işi yaparken destekçilerim de çok. Destekçilerim derken bana manevi olarak eşim çok büyük destek, çocuklarım çok büyük destek, çevremde çalışan denizci arkadaşlarım kaptanlar gemiciler. Bunlar benim bu işi yapmamdan çok memnunlar ve beni kadın olarak destekleyen kişiler. Dünya emekçi kadınlar adına gerçekten yaptığım işten gurur duyuyorum. Ben kız kardeşim ile çalışıyorum. Kız kardeşim ile bu işi yapıyoruz. Tüm tur yapacak olan özel tur yapacak olan günü birlik tur yapacak olan arkadaşları bekleriz. Tabi tura gitmeleri de şart değil çay kahve içmeye de bekleriz. Bizim işimizi yapmak isteyen kadınlara gerçekten tavsiye edebileceğim bir iş. Özellikle saygınlık olarak yapmalarını tavsiye ederim. Ben bu işi yaptığım için de çok büyük gurur duyuyorum. Dünya emekçi kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Bu işi kız kardeşimle beraber yapmaktan da büyük gurur duyuyorum” diye konuştu. 


Yaz sezonundan önce teknenin bakım işini yaptıklarını belirten Aksak, “Şuan teknemizin kara bakımını yapmaktayız. Karada işlerimiz bitince denize indireceğiz. Boyasını, verniğini, iç bakımını, motor bakımını, akü bakımını her şeyini burada tamamlayıp denize teknemizi temiz ve bakımı tamamlanmış bir şekilde indiriyoruz. Teknemizin çoğunluk işlerini her yıl kendimiz başarmaya çalışıyoruz. Böyle şeylerle kadınların ilgilenmeleri uğraşmaları kendi işlerini kendilerinin yapmaları gerçekten çok güzel. Kendi işini takip etmek çok güzel” dedi. 
Teknede aşçılık yapan Seval Göçmen;  “Bir kadın olarak teknede çalışmanın bir anne olarak tabiki de zorlukları var. Benim de iki tane kızım var. Bir anne olarak tabiki zorlukları var ancak ablam ile çalıştığım için kolaylaşıyor. Ayrıca aşçıyım. Okulunu okudum, aşçılık yapıyorum. Ablam ile de çalıştığım için çok mutluyum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme