Arıkan yetkili makamları göreve davet etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Fethiye Otelciler Birliği ve TÜRSAB tarafından yapılan ortak kamuoyu açıklamasında, Yassıca Adaları başta olmak üzere kıyılardaki yapılaşmanın durdurulması, bakir koyların korunması çağrısında bulunuldu. 

  • 1270
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Arıkan yetkili makamları göreve davet etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili olarak FTSO Başkanı Osman Çıralı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri Göcek’te bir araya geldiler. Hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, son yıllarda koylarda artış gösteren yapılaşmaları kaygıyla takip ettiklerini belirtti.   
Açıklamasını sürdüren Şube Başkanı Arıkan, “Teknelere 1 litre atık için 70 bin TL ceza kesilirken, Yassıca Adaları’na yapılması gündemde olan işletmeyle birlikte kanalizasyon ve atık sular denize dökülecek; bölgeye, doğal yaşama ve sağlığımıza büyük zarar verecektir. Bu resmen çevre ve doğal yaşamın katliamıdır. Nasıl Topkapı Sarayı’na veya Pamukkale’de bulunan travertenlere inşaat yapılamıyorsa, ülkemizin en önemli yüzlerinden biri olan Yassıca Adaları’na da inşaat yapılamaz. Bunun düşüncesi bile kabul edilemez. Bölgemizde koylarda artan yapılaşma, doğal güzelliklerimizi geri döndürülmeyecek şekilde tahrip etmektedir. Bu endişe verici gelişmeler ülkemizin uluslararası platformda prestijini ve turizm potansiyelini yerle bir etmektedir” ifadelerini kullandı. 
Doğa harikalarımızın, kültürel değerlerimizin ve geleceğimizin yok edilmesine asla izin veremeyiz. Talan edilmek istenen değerler, hepimizindir. Körfezimizde ve koylarımızdaki tüm yapılaşmanın önüne geçilmedikçe, bölgemize gelen misafirlerimizin huzur bulduğu el değmemiş koylarımız; rant uğruna yok edilmeye devam edilecektir. Bölgemizin deniz turizminde tercih edilme sebebini de ortadan kaldıracak nitelikteki bu yapılaşmaların acilen durdurulması için yetkili makamları göreve davet ediyoruz. Yassıca Adaları ile bölgemizdeki tüm kıyı ve koylarda devam eden inşaat talanına son verilmesi için tüm yetkili kurumlara, gereğini yerine getirmeleri için çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu.
 

Arıkan yetkili makamları göreve davet etti

Bakmadan Geçme