ARIKAN, 'PANDEMİ UMARIM TERS ETKİ YAPMAZ'

Kurban Bayramı tatilini değerlendiren İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye'nin yoğunluk yaşadığına dikkat çektiler. Arıkan, 'Pandemi umarım ters etki yapmaz' derken, Soydemir de 'Pandemiye rağmen Fethiye'ye yoğun bir tatilci akını oldu' dedi.

  • 1349
ARIKAN, 'PANDEMİ UMARIM TERS ETKİ YAPMAZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan yaptığı açıklamada, “Bayram geleneğinde ziyaretler vardır. Fakat yaz dönemine denk geldiği için birçok vatandaşımız tatile çıktı. Fethiye’de bir yoğunluk oldu. Sektör adına iyi bir süreç oldu. Doluluk oranları hat safhalara ulaştı. Umarım bu yoğunluk pandemi olarak Fethiye’de ters bir etki oluşturmaz. Tüm arkadaşlarımızın bu konuda hassas olmasını istiyoruz. Gerçekten sıkıntılı bir dönemdeyiz. Diğer bölgelerden çok sayıda gelenler var. Salgın döneminde biraz daha özverili olmalıyız. Sektör olarak iyi gittiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir de “Kurban Bayramı tatilinde esnaflarımızın iyi bir süreç yaşadı. Pandemi döneminde esnaflarımızın maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini istiyoruz. Kıraathane işletmecileri hala sıkıntı içerisinde. Bunun yanında ek bir genelge gönderildi ve denetimlerin sıklaştırılacağı ifade edildi. Bu salgın geçmediği sürece esnaflarımızın sıkıntı yaşayama devam edeceğini düşünüyorum. KDV indirimi, pandemi döneminde esnaflarımız için çok iyi oldu. Devletimiz ilk başta bazı vergilerde öteleme yapmıştı. Oda olarak biz 3 ay esnaflarımızdan defter parası almadık. Her zaman esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


 

ARIKAN, 'PANDEMİ UMARIM TERS ETKİ YAPMAZ'
ARIKAN, 'PANDEMİ UMARIM TERS ETKİ YAPMAZ'

Bakmadan Geçme