Arıcılara haftada iki gün kovan izni

Dünya çam balı üretiminde lider olan Muğla'da meslek kuruluşlarından gelen talep doğrultusunda, tüm arıcıların, haftada iki gün kovanlarıyla ilgilenebilmelerine olanak sağlandı. AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir'in İçişleri Bakanlığıyla yaptığı görüşmeler sonucu, arıcıları rahatlatan karar Türkiye genelindeki İl Pandemi Kurullarına aktarıldı.

  • 1401
Arıcılara haftada iki gün kovan izni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya çam balı üretiminde lider olan Muğla’da meslek kuruluşlarından gelen talep doğrultusunda, tüm arıcıların, haftada iki gün kovanlarıyla ilgilenebilmelerine olanak sağlandı. AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in İçişleri Bakanlığıyla yaptığı görüşmeler sonucu, arıcıları rahatlatan karar Türkiye genelindeki İl Pandemi Kurullarına aktarıldı.
Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü ve kronik hastalıkları bulunanların konutlarından ayrılmalarına getirilen kısıt üzerine, Muğla genelinde kırsal bölgelerde kovanları bulunan arıcıların durumunda belirsizlik oluşmuştu. 
Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Merkez Başkanı Ziya Şahin ve diğer meslek örgütlerinin talebi üzerine, AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, İçişleri Bakanlığıyla görüşerek sorunun hem toplumu tehlikeye düşürmeyecek hem de üretimi aksatmayacak biçimde çözülmesini istedi. İçişleri Bakanlığı, yoğun olarak Muğla’da gerçekleştirilen ve yaklaşık 6 bin ailenin geçimine katkı sağlayan arıcılık faaliyetlerinin, arıcının Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı bulunması ve haftada iki gün, ilçe kaymakamının onayının bulunması, gerekli önlemlerin alınması kaydıyla 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunan arıcıların da kovanlarıyla ilgilenebilmelerine imkan tanıdı. İçişleri Bakanlığının kararı, Muğla Valiliği ve arıcılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı diğer illerin Pandemi Kurullarına aktarıldı. 
Buna göre, arıcılar, İlçe Tarım Müdürlüklerinin uygun görüşüyle, kaymakamlardan izin alarak haftada iki gün kovanlarıyla ilgilenebilecek. Karar, arı yetiştiricilerinde memnuniyetle karşılandı.
AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, salgının durdurulması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı öncelikli olmak üzere üst düzey bir çaba sarf edildiğine dikkat çekti. 
Hükümetin, toplumsal-bireysel yaşamın her alanında olmak üzere, işsiz kalanlar, işverenler, sağlık çalışanları, işsizler, dar gelirliler, esnaflar ve yüzlerce farklı iş koluna desteklerinin devam ettiğini hatırlatan Demir; “Dünya çam balı üretiminde Muğla ilimiz birinci sırada. Yüzlerce aile bu alandan geçimlerini sağlıyor ve arı kovanları genellikle kırsal alanlarda. Salgınla mücadele ederken, hayvan kayıplarımızın olmamasının yanı sıra ekonomik hayatın sürdürülebilirliği de son derece önem arz ediyor. İçişleri Bakan Yardımcımız Sn. Mehmet Ersoy’la gece geç saatlerde yaptığımız görüşmelerle ilimizdeki arıcıların durumlarını aktardık. Bakanlığımız, çok hızlı bir görüş oluşturarak kararları pandemi kurullarına yaydı. İçişleri Bakanlığımız yetkililerine bu hızlı çözüm için teşekkür ediyor, arıcılarımızın da bereketli bir sezon geçirmesini diliyorum.” dedi.  
Demir, vatandaşlara salgının önüne geçilmesi için de evde kalınması uyarısını yineledi. 
 

Bakmadan Geçme