Ara tatil öne çekildi

Korona virüse karşı eğitim alanında alınacak tedbirler kapsamında ilk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 2 hafta tatil edileceği bildirildi. Böylelikle ara tatil öne alınmış oldu. 23 Mart tarihi itibariyle de uzaktan eğitim yöntemiyle internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacak. Üniversitelerle ilgili 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimizde tatil edileceği kaydedildi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, ilçemizde 29 bin öğrencinin tatile Pazartesi gününden itibaren tatile çıkacağını belirtti.

  • 1607
Ara tatil öne çekildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin Haberine Göre; 
Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya açıklamasında bu 2 haftalık tatil süreci içinde öğretmenlerin şehir dışına çıkış yapamayacağını ve acil durumlarda çağrılabileceklerini kaydetti. Tatilin ilk haftasında öğrencilerin dinleneceğini, ikinci haftasında yani 23 Mart’tan itibaren ilk kez uygulanacak Uzaktan Öğrenme Sistemi ile uzaktan eğitimin başlayacağını ifade etti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Devletimizülkemizde ciddi vakalarla karşılaşılmamasına rağmen önleyici tedbirler alınmaktadır. Yetkililerimiz bu konuda okulların tatil edilmesini ön gördüler. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Fethiye’de herhangi bir sıkıntının olmadığını biliyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızın temizliği ve hijyeni konusunda ciddi bir hassasiyet gösteriyorduk. Steril ve dezenfekte edilmeyen bir okulumuz ve servis aracımız kalmadı. Bu virüsten korunmanın en önemli yollardan birisi de temizlik kurallarına uymak olduğunu öğrencilerimize aktardık. 16 Mart’tan itibaren 2 hafta süre ile okullar tatil edilecek. İlk hafta öğrenciler evlerinde dinlenecek. Öğretmenler ise görev yerlerini terk etmeyecek, acil bir durum olursa çağrılacaklar” dedi. 

Tatilin 2. hafta EBA uygulaması ile derslere uzaktan erişim yöntemi ile devam edileceğini kaydeden Kaya, “EBA uygulamasına erişim konusunda velilerimizi bilgilendiriyoruz. Televizyon ve internet vasıtası ile biz derslerimize devam edeceğiz. Bu uygulama yüklendiği zaman tüm operatörler kullanıcılara 3 gigabayt internet hediye ediyorlar. Bu sistem sadece uygulama için geçerli olmaktadır. Tatil süresince okullarımızın hijyenini sürdüreceğiz. Öğrencilerimize toplu alanlarda bulunmamalarını bildirdik” ifadelerini kullandı. 


 

Bakmadan Geçme