Anıta model olan hemşire, çok mutluyum

Fethiye Belediyesi tarafından Covid 19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına yapılan Saygı Anıtı'nda model olarak heykeli dikilen Özel Letoon Hastanesi Başhemşiresi Seçkin Yakut, açılışın ardından çok mutlu olduğunu ifade etti. Hayattayken anıtının yapılmasının kendisini çok duygulandırdığını dile getiren hemşire Yakut, 'Bu bir savaş ve biz en ön safhadayız. Halkımızdan kurallara uymalarını bekliyoruz' dedi.

  • 2440
Anıta model olan hemşire, çok mutluyum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Letoon Hastanesi Başhemşiresi Seçkin Yakut, “Model olmak ister misiniz diye sordular, sonrasında Onur beyle tanışıp çalıştık. Böyle bir eser yaptı. Öncelikle 391 sağlık şehidimize böyle bir anıt yapılması çok güzel bir şey. Başta yetkililer olmak üzere halkımızdan rica ediyoruz, lütfen dikkat etsinler. Çünkü bu bir savaş ve biz en ön safhadayız. Yani boşuna ölmüş olmayalım istiyoruz. Sağlık çalışanları olarak büyük emek veriyoruz. Bunun karşılığında da halkımızdan kurallara uymalarını bekliyoruz. Açıkçası bir taraftan da cahillikle savaşmak istemiyoruz. Belediye başkanımıza bu saygı anıtı için çok teşekkür ediyorum. Gelip geçtikçe bakacağım bu anıta. Çok güzel bir duygu. 2 tane çocuğum var, “anne seninle gurur duyuyoruz, çok emek veriyorsun” diyorlar. Vefat eden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
Anıtın yapılmasında emeği olduğu belirtilen Bursa geçmiş dönem milletvekili Ceyhun İlgir “ bu anıtın ilginç bir özelliği var. Fethiye’nin tarihinde figürize edilen ilk Fethiyeli seçildi. Bugüne kadar ülkede birçok yerde modeller kullanıldı, ilk kez bir kadın sağlıkçı, özellikle ben hemşire olmasını çok istedim, aslında kayıbı en çok onlar veriyorlar” dedi.

Anıta model olan hemşire, çok mutluyum

Bakmadan Geçme