'Karın ağrısı okul kaygısının işareti olabilir'

Uzman Psikolog Rana İrem Güler, çocukların okula gitmeden önce başlayan karın ağrısı ve hastalık şikayetlerinin okul kaygısının habercisi olabileceği yönünde anne babaları uyardı. 'Çocuğa nasıl hissettiğini açıklamasını öğretin karın ağrısı mı var yoksa korkmuş mu' diyen Psikolog Güler, şefkatin her zaman iyi sonuçlar oluşturacağını söyledi.

  • 1597
TAKİP ET

"Yavaş yavaş yüzleşmesini sağlayın"

Sistematik duyarsızlaştırma yaklaşımının, çocukların günlük yaşamda normal olan kaygı tetikleyicilerine ve kaygı hissine uyum sağlamalarına yardımcı olduğuna dikkat çeken Güler, "Çocuklarda okul korkusuyla baş ederken başlangıçta kısa bir süreliğine okula maruz kalmaları sağlanır. Çocukta okulla ilgili en az kaygı uyandıran tetikleyicilerden başlayarak, çocuğun kaçındığı şeylerle yavaş yavaş yüzleşmeyi öğrenmesi sağlanır. Zamanla çocuklar kaçınmadıklarında kaygının azaldığını keşfederler. Maruz kalmalar, kaçınmanın ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, maruz kalmalar çocuğun okul ve akranlarıyla oyun oynama gibi tipik çocukluk etkinliklerine yeniden katılmasını sağlar" diye konuştu.

Ayrıca kaygısı olan çocuklara rahatlama tekniklerini öğretmenin önemini vurgulayan Psikolog Güler, derin nefes alma, meditasyon, farkındalık ve gevşeme hissini sağlamak için görselleştirme egzersizlerinden oluşan çocuklara yönelik rahatlama stratejilerinin etkili olacağını ifade etti.

Haberin Başına Dön
1
2
3
4

Bakmadan Geçme