AMAN DİKKAT VAKA SAYISI ARTIYOR !

Bilim Kurulu üyeleri ve uzmanların tüm uyarılarına rağmen maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesi yüzünden pandemi Fethiye'de de artıyor. Pek çok vatandaşın çeşitli şikayetleri nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğü ve hastanelere yaptıkları başvurularda yapılan testlerin sonuçlarının pozitif çıkması, tedbirlerin arttırılması gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Fethiye'de Devlet Hastanesi'nde 16'sı pozitif vaka olmak üzere 25 korona şüphelisi tedavi gördüğü öğrenildi. Yetkililer hemen her gün 3-5 yeni vakanın oluştuğunu, vatandaşların tedbirleri aksatmaması gerektiğini söylediler. Öte yandan Fethiye Devlet Hastanesi'nde bir uzman doktorun korona virüsünü yenerek, tekrar göreve başladığı da gelen bilgiler arasında.

  • 4666
AMAN DİKKAT VAKA SAYISI ARTIYOR !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alınan tüm önlemlere ve denetmelere rağmen ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’deki vaka sayılarında da artış olduğu kaydediliyor. Fethiye Devlet Hastanesi ve diğer hastaneler ile İlçe Sağlık Müdürlüğüne hemen her gün çeşitli şikayetlerle gelen vatandaşlara yapılan testlerde, pozitif vaka sayısında artış olduğu ileri sürülüyor. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarındaki aksamalar adeta korona virüsüne davetiye çıkarıyor. Fethiye Devlet Hastanesi’nde uzman bir doktor yaklaşık 10 gün önce pozitif çıkan test sonucunun ardından gördüğü tedavi ile korona virüsünü yenerek; görevine döndüğü öğrenildi. Sağlık çalışanlarının kahramanca hastanelerde yürüttükleri büyük çabalara rağmen uzmanların uyarılarına tedbirsizlik Kovid-19’un yenilmesine engel oluyor. 

Fethiye Devlet Hastanesi’nde pozitif vaka sayısı geçtiğimiz günlerde iyice azalırken, şu günlerde sayıda artış olduğu gözleniyor. Hemen her gün 3-5 vakanın ortaya çıktığı öğrenilirken, hastanede 16’sı pozitif 25 vaka olduğu ve tedavilerinin aksatılmadan sürdürüldüğü öğrenildi. Fethiye’de İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün takibinde filyasyon ekiplerinin gözetiminde tedavileri evlerinde yapılan vakaların bulunduğu da öğrenilirken, uzmanlar mevsim değişikliği içerisinde bulunulduğunu, başta kronik hastalar ve 65 yaş üstü vatandaşların kurallara mutlaka uymaları gerektiğini ifade ettiler. Uzmanlar beslenme, dışarıdan eve gelişlerde kıyafetlerin değiştirilmesi gerektiğini ve bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasını istediler. Maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen uyulması gerektiğine değinen uzmanlar; kalabalık ortamlardan kaçınılması gerektiğini de hatırlattılar. 
 

Bakmadan Geçme