Alkım Ay, 'Galibiyetin mimarı taraftarımız'

Türkiye Basketbol Ligi 2. haftasında oynanan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor-Petkimspor maçının ardından oyuncular ve antrenörler maç hakkında değerlendirmelerde bulundular.

  • 2748
Alkım Ay, 'Galibiyetin mimarı taraftarımız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

LH Fethiye BelediyesporBaşantrenörü Alkım Ay açıklamasında, “Bu galibiyetin en önemli mimarı kuşkusuz taraftarımız. Salonda muhteşem bir atmosfer vardı. Fethiye artık inanılmaz bir basketbol şehri oldu. Evet güzel bir galibiyet ama havaya girmemek gerekiyor. Daha ligin 2. haftası. Herkes herkesi yenebilir. Sahada oynayan kazanıyor” ifadelerini kullandı. 

BOŞ ŞUTLARI KAÇIRDIK
Petkimspor oyuncusu Şahin Ekmen açıklamasında, “Üzgünüz çünkü bizim hedefimiz şampiyonluk. Fethiye’nin zor bir deplasman olacağını biliyorduk. Bu tür maçları kaybedersek, hedefimizden şaşmış oluruz. Hatalarımızı düzeltip, önümüzdeki maçlara daha konsantre olacağız. İlk yarı çok iyi oynadık. 2. yarı çok hata yaptığımızı düşünüyorum. Hata yapmamamız gereken bir sürece girdik. Boş şutları kaçırdık. Rakibimiz de taraftarı ile birlikte iyi bir hava yakaladı. Kendi sahalarında oldukları için daha bir özgüvenle oynadılar. İyi bir mücadele ortaya koydular, tebrik ediyorum” dedi. 

BU MAĞLUBİYETTEN DERS ÇIKARMALIYIZ
İlk yarı istedikleri gibi oynadıklarını belirten Petkimspor Başantrenörü Arda Vekiloğlu, “İlk yarıyı istediğimiz gibi oynadık. Hem hücum hem de savunma anlamında… Öne geçtiğiniz durumlarda sporcular maçın kolay geçebileceği, erken bittiği yönünde bir psikolojiye girebiliyorlar. Bunun handikabını yaşadık. 18 asist ve 7 top kaybıyla girdiğimiz devreden sonra ikinci yarıda sadece 7 asist üretebildik ve çok fazla top kaybettik. Asist üzerinden sayı bulamamak ve temponun düşmesi bizi çok etkiledi. Fethiye ekibi savunma anlamında 2. yarıda ciddi bir direnç gösterdi. Maçı kazanma adına her şeyi yerine getirdiler ve kazandılar. Biz burada doğru reaksiyonu veremedik. Bu tür kayıpların sezon başında olması bizim için hiç hoş değil. Bu mağlubiyetten ders çıkarmamız lazım. Maçtaki düdük dengesi her zaman sertlikle stabil olmuyor. Oyuncuların buna adapte olması gerekiyor. Oyuncuların faul beklediği bir anda devam kararı geliyor ve oyundan düşme söz konusu oluyor. İkinci yarı çalınan faul düdükleri arasında bir dengesizlik olduğunu söyleyebilirim. Ama bunun tek başına maçın buraya gelmesine etken olmaması lazım. Biz hızlı oynadığımız zaman, savunma kaynaklı sayı bulduğumuz zaman, topu paylaşıp asist üzerinden sayı bulduğumuz zaman durdurulması zor bir takımız. Ama bunları unuttuğumuz zaman sıradan bir hücum takımı oluyoruz” şeklinde ifadeler kullandı. 

ÖNEMLİ BİR EKİBİ DEVİRDİK
Bu galibiyet için çok mutlu olduklarını dile getiren LH Fethiye Belediyespor oyuncusu Utku Yücedağ, “Çok mutluyuz. Evimizde önemli bir ekibi devirdik. Rehavete kapılmayacağız ve önümüzdeki maçlara hazırlanacağız. Şu anda ligde 2’de 2 yaptık ve yolumuza devam edeceğiz. Bütün hafta iyi hazırlandık ve rakibimizi izledik. Savunma anlamında iyi çalıştık. Emeğimizi ortaya koyduk ve kazandık” ifadelerini kullandı. 

SAHADA OYNAYAN KAZANIYOR 
LH Fethiye BelediyesporBaşantrenörü Alkım Ay, “Çok değerli bir rakip, bu sezonunun mutlak favorisi ile karşı karşıya geldik. Özgüvenimiz için bu maç çok önemliydi. Teknik anlamda sezon başından bu yana saha içinde istikrarsız dakikalarımız oluyor. Bunun önüne geçmek adına çalışmalar yapıyoruz. Bunu bu hafta bir kat daha iyi yaptığımızı düşünüyorum. Bu galibiyetin en önemli mimarı kuşkusuz taraftarımız. Salonda muhteşem bir atmosfer vardı. Fethiye artık inanılmaz bir basketbol şehri oldu. Evet güzel bir galibiyet ama havaya girmemek gerekiyor. Daha ligin 2. haftası. Herkes herkesi yenebilir. Sahada oynayan kazanıyor. Bugün oyuncularım çok istedi, muhteşem taraftarımızın desteği ile kazandık. Kazanırken ve kaybederken de önemli olan mutlu olmak. Maçlar bir gün kazanılır, bir gün kaybedilir. Uzun vadede hedeflediğiniz başarıya gitmek için insanların mutlu olması gerekiyor. Oyuncularımızın emeği biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. En büyük sırrımız mutluluğumuz. Birlikte oynamaktan keyif alan bir takımız. Rakibimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

HALKIMIZDAN DESTEK İSTİYORUZ
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Genel Koordinatörü Miraç Efe Doğan, “En başından bu yana amacımız kardeşlik ortamında bir takım kurabilmekti. Hocamız ve halkımız ile birlikte… Kadromuzda 3 Fethiyeli oyuncu var. Takım içinde güzel bir birliktelik sağladık. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz. Sporcularımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Halkımızdan bize daha fazla destek vermesini istiyoruz. Fethiye’nin bir spor şehri olması için gayret harcıyoruz” dedi. 


 

Alkım Ay, 'Galibiyetin mimarı taraftarımız'
Alkım Ay, 'Galibiyetin mimarı taraftarımız'
Alkım Ay, 'Galibiyetin mimarı taraftarımız'

Bakmadan Geçme