Akmeşe'den elektrik ve doğalgaz faturalarına tepki!

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, gelen elektrik faturalarına tepki gösterdi. Akmeşe, iktidara seslenerek' 150 kw yi 210 kw ye çıkarmak yetmez 5 zammı geri çekin, milletin aklıyla dalga geçmeyin! Sandıkta size kesilen fatura daha ağır olacaktır' dedi.

  • 750
Akmeşe'den elektrik ve doğalgaz faturalarına tepki!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe “150 kw yi 210 kw ye çıkarmak yetmez %125 zammı geri çekin, milletin aklıyla dalga geçmeyin!” diyerek elektrik faturalarına gelen zamma tepki gösterdi.
Akmeşe, “Ocak ayı içerisinde elektrik faturaları gelmeye başladı. Tüketimin bir kısmı Aralık döneminden olduğu için doğal olarak o kısmın eski tarifeden hesaplama yapılması gerekiyor. Ancak hesaplamanın tümüyle yeni tarifeden yapıldığına yönelik iddialar karşısında ilgili firmadan açıklama bekliyoruz” diye konuştu.
“EMEKLİNİN, ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞ ZAMMI ERİDİ GİTTİ!”
Akmeşe açıklamasında “Öte yandan Şubat ayında gelecek faturalar ise tümüyle zamlı ya da iktidarın deyimiyle güncellenmiş tarifeden hesaplanacak. Vatandaşlarımız artık faturalarını sosyal medyada paylaşarak tepkilerini dile getiriyorlar. Aynı tüketim miktarı ile neredeyse 2,5 katına yakın gelen faturalar normal bir dairenin-işyerinin kirasına yaklaşmış durumda. Memura, işçiye verilen zamlar ise elektrik, doğalgaz faturaları ile daha ilk aydan erimiş oldu” ifadelerine yer verdi.
“MUĞLA’DA ISINMA GENELDE KLİMA VE DOĞALGAZ İLE GERÇEKLEŞİYOR. MUĞLALILAR DONSUN MU?”
Bölgemizin sahil kesiminde çoğu vatandaş ısınma da klima, yüksek kesimlerde doğalgaz kullanmaktadır diyerek açıklamasını sürdüren Akmeşe “Evli ve çocuklu standart bir ailenin 210 kw altına düşme imkanı neredeyse imkansız iken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın elektrik için “az yakan az öder” doğalgaz için ise “evlerinizi daha az ısıtın” diye tavsiyelerde bulunarak vatandaşın aklıyla alay eder açıklamalarını kınıyoruz. Esnaf ve işverenler iş yerlerinde mecburen soğutucu ve ısıtıcı araç kullanmak zorundalar. Personel gideri gibi fatura gelen bu girişimciler işlerini nasıl devam edeceği konusunda ciddi endişeler taşımaktadırlar. Derhal indirime gidilmesini ve 150 kw den 210 kw çıkardığınız kademenin tamamen kaldırılmasını ve yüzde yüz yirmi beşlik zammı geri çekmenizi bekliyor ve uyarıyoruz. kötü yönetiminizin faturasını bugün vatandaş ödüyor olabilir ancak seçim günü vatandaş da size ödetecektir” dedi.
“İKTİDAR VE ORTAKLARI SAHAYA ÇIKAMIYOR, ÇARŞI PAZAR DA YOKSUNUZ!”
Akmeşe; “İYİ Parti Türkiye genelinde sahada en çok olan parti, vatandaşımızla birlikte dertlerine ortak olup dinliyoruz. Buradan İktidar partisi ve Cumhur İttifakı partilerine sesleniyorum. Madem ekonomi bu kadar iyi, madem kimsenin sorunu yok. O zaman teşkilatlarınız neden saha da yok, neden vatandaşa dokunamıyor, hadi hodri medyan sahaya birlikte çıkalım, birlikte dinleyelim. Öyle sarayın penceresinden bakıp emir vermekle olmuyor. Derhal seçim kararı alınmalı ve sandık halkın önüne getirilmeli” diye konuştu.


                                    
        
 

Bakmadan Geçme