Akmarin Projesi meclise taşındı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Yat Limanı yapımı girişimlerinden vazgeçilmesi için çağrıda bulundu.

  • 2010
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Akmarin Projesi meclise taşındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Konu ile ilgili açıklama yapan Girgin şunları kaydetti; "Muğla İli, Fethiye İlçesi Karagözler Mahallesi'nde, Akmarin Marina Yat Limanı ve Turizm İnş. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Yat Limanı ve Turizm Tesisi projesi ile ilgili ÇED süreci başlamış olup, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 25 Aralık 2020 günü Halkın Katılım Toplantısı düzenleyeceğini duyurmuştur. Gerek yerel inisiyatifler gerek Fethiyeliler Covid-19 tedbirlerinin hiçe sayılarak yangından mal kaçırırcasına Bakanlığın toplantı düzenlemesinden rahatsız. Uzmanlar körfezin kirlilik ve yapılaşma baskısı açılarından yükünü daha da artırıcı deniz yapılarının sayısını fazlalaştırmaya yönelik faaliyetlerden vazgeçilmesi çağrısı yapıyor."
"Kahverengi Bayrak Değil Mavi Deniz"
Milletvekili Girgin açıklamasını şu şekilde sonlandırdı; "Fethiye’de daha önce reddedilen yat limanı Akmarin projesi yeniden hayata geçirildi. Binlerce m2 deniz dolgusu ve yüzlerce tekne için marina yapılacak. Fethiye Körfezi,  doğal ve arkeolojik güzelliğinin yanında zengin bir flora ve fauna yapısından oluşan biyoçeşitliliğe sahip olmasından dolayı  bu tür yapılaşmaların kapasitenin çok üzerinde yapılması kıyı ve denizel alanlardaki ekosistemi yok etme tehlikesi yaratacaktır. Turizm de  olumsuz etkilenecek, doğal güzelliklerin ve arkeolojik değerlerin  gelecek nesillere aktarılması engellenecektir.
2014 yılında başlatılan ve kesinleşmemiş durumdaki "Bütünleşik Kıyı Alanları Planlaması"  sağlıklı planlama kararları alınarak   sonuçlanmadan ve  Fethiye Körfezi Taşıma Kapasitesi Raporları güncellenerek hazırlanmadan bu tür  yapılaşma kararları alınması bilimsellikten uzak ve körfezde geri dönülmesi imkansız hasarlara sebebiyet verecektir. Kahverengi bayrak değil mavi deniz için yat limanı yapımı girişimlerinden vazgeçilmelidir."
 

Bakmadan Geçme