Akdeniz Yat Rallisi Fethiye'de sona erdi

Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADD) tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Akdeniz Yat Rallisi, Fethiye Ece Marina'da sona erdi. 1 Eylül tarihinde Marmaris Orhaniye'den başlayan yarışta tekneler İskenderun üzerinden Kıbrıs'a geçti. Daha sonra tekrar Türkiye'ye dönen katılımcılar ralliyi Ece Saray Marina'da noktaladı.

  • 1158
Akdeniz Yat Rallisi Fethiye'de sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2 yıl önce kurulan Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği’nin 850 üyesi bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda 3 kez Karadeniz Yat Rallisi programını düzenleyen dernek; bu yıl ilk defa Akdeniz Yat Rallisi’ni gerçekleştirdi. Geniş bir katılımla Eylül ayında başlayan rallide katılımcılar. Eski Uygarlıkların Dümen Suyundayız konsepti ile çekişmeli ve tatlı bir rekabet içinde yer aldı.  

DADD Başkanı Dr. Zafer Türkmen yaptığı açıklamada, “Kısaltmamızdaki harfler, üç tarafı denizlerle çevrili Anadolu’muzu anlatmaktadır. Amblemimizde bulunan çapa bizleri, mavi üçgen denizleri ifade etmektedir. Amacımız dünya denizlerine açılmak. Flamamızı tüm kıyılarımızda dalgalandırıyoruz. İki yıllık bir derneğiz ve 850 üyemiz var. Hemen herkesin teknesi var. Türkiye’nin tüm kıyılarını dolaşıyoruz. 3 kez Karadeniz Yat Rallisi düzenledik. Bu yıl da ilk defa Akdeniz Yat Rallisi organizasyonunu gerçekleştirdik. Eski Uygarlıkların Dümen Suyundayız konsepti ile İskenderun’dan Kıbrıs’a geçtik. Daha sonra tekrar ülkemize döndük ve Ece Saray Marina’da noktaladık. 1 Eylül’de Orhaniye Martı Marina’dan başladık. Tüm marina yöneticilerine ve görevlilerine teşekkür ediyoruz. Bizi çok güzel karşıladılar ve ağırladılar” dedi. 

Ece Saray Marina Müdürü Burak Ardahan da “Sizleri ağırlamaktan dolayı tüm personelimizle birlikte mutluluk duyuyoruz. Bu ralli büyük bir öneme sahip. 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizciliği sevdirmek adına yapılan organizasyonlardan birtanesi. Çok başarılı bir etkinlik oldu. Tüm anlarını sosyal medyadan takip ettim. Bu tür rallilerin devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme