AKDENİZ SİNEĞİ İLE MÜCADELE ANLATILDI

Fethiye Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, çiftçilere yönelik, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele toplantısı düzenlendi.

  • 625
AKDENİZ SİNEĞİ İLE MÜCADELE ANLATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son zamanlarda üreticilerin en büyük şikayetleri arasında yer alan “Akdeniz Meyve Sineği” hastalığı ile Fethiye Ziraat Odası Başkanlığı üreticileri bilgilendirmeye devam ediyor. İlçe genelindeki birçok mahallede bilgilendirme toplantılarını gerçekleştiren Ziraat Odası Başkanlığı son olarak Yanıklar Mahallesi’nde üreticiler ile bir araya geldi. 

Yanıklar Mahallesindeki toplantıya Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Yanıklar Mahallesi Muhtarı Mehmet Argıç ve üreticiler katıldı. Çiftçilere, Akdeniz Meyve Sineği konusunda bilgilendirme yapılıp; ilk önce kültürel mücadele yöntemleri uygulamaları, daha sonra kimyasal mücadele yöntemlerini kullanmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Yanıklar Mahallesi Muhtarı Mehmet Argıç, ülke ekonomisi ve çiftçilerin kazanması için topyekun mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu bağlamda katkı ve desteklerinden dolayı Ziraat Odası Başkanlığına teşekkür etti.FethiyeZiraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit de toplantıya katılım sağlayan çiftçilere ve Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Kursiyerlerine teşekkür edip, “Bereketli ve kazançlı yıl dileriz. Tüm çiftçilerimizin her sorununda ve konusunda hizmetindeyiz” dedi.

 

Bakmadan Geçme