AK Partili Demir, 'Nesilden Nesle Gururla Aktarılan Bir Sembol'

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 12 Mart İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilişinin 99'uncu yıldönümü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Demir, mesajında, 'İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden duyguların sel olup taştığı mısralarla ölümsüzleşmiş ve nesilden nesle gururla aktarılan bir sembol olmuştur.' dedi.

  • 626
AK Partili Demir, 'Nesilden Nesle Gururla Aktarılan Bir Sembol'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 12 Mart İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 99’uncu yıldönümü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Demir, mesajında, “İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden duyguların sel olup taştığı mısralarla ölümsüzleşmiş ve nesilden nesle gururla aktarılan bir sembol olmuştur.” dedi.
Demir, mesajında, “Bağımsızlığa aşık milletimizin, destanlarını bir sanat eserinde bütünleştirdiği İstiklal Marşımızın TBMM’de kabul edilişinin 99’uncu yıldönümünü gururla kutluyoruz.
Dünyaya medeniyet ve hoşgörü aşılamış aziz milletimizin, kendini esaret altına almak isteyen yabancı güçlere karşı verdiği destansı mücadele, Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden duyguların sel olup taştığı mısralarla ölümsüzleşmiş ve nesilden nesle gururla aktarılan bir sembol olmuştur.” ifadelerini kullandı.
İstiklal Marşı’nın milletin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan şu günlerde herkes tarafından zaman zaman tüm kıtalarıyla birlikte okunmasını tavsiye eden Demir, “Milletimizin, devletimizin adeta kısa bir özgeçmişi ve geleceğe mesajlarını içeren İstiklal Marşımız, hiçbir zaman boyun eğmeyeceğimizin, dünyaya insanlık dersi vermeye devam edeceğimizin göstergesidir. Çocuklarımıza öğrettiğimiz ilk şiirlerimizden olan İstiklal Marşımız, birlik ve beraberliğe en fazla önem duyduğumuz şu günlerde tüm kıtalarıyla birlikte zaman zaman okunmalıdır.”dedi.
Demir, mesajını “Bu düşüncelerle; İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, vatanımız için can veren şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadeleriyle sonlandırdı.

Bakmadan Geçme