Ağustos ayında Ukrayna'dan 20 bin turist geldi

Türkiye Seyahat Acentaları (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, bölgemiz turizmi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Uysal, 'Geçen yıl Ağustos ayında Dalaman Havaalanı'na, İngiltere'den 159 bin kişi gelmiş. Bu yıl ise 107 bine düşmüş. Rusya'dan gelen turist sayısı 60 binden, 20 bine düşmüş. Ukrayna'dan gelen sayısı 17 binden, 20 bine çıktı' dedi. 

  • 1277
Ağustos ayında Ukrayna'dan 20 bin turist geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, Ağustos ayında gelen turistler hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2019 yılında Ağustos ayında Dalaman Havaalanı’na, İngiltere’den 159 bin kişi geldiğini, bu yıl ise 107 bine düştüğünü dile getirdi. Ukrayna pazarında artış olduğunu söyleyen Uysal, Ukrayna’dan gelen turist sayısının 17 binden, 20 bine çıktığını belirtti. 

Konu hakkında açıklama yapan TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, “Turizmi ilk etapta bölgemiz açısından değerlendirmek gerekiyor. 15 Temmuz itibariyle dış hatlar özellikle İngiliz konuklarımız gelmeye başladı. 1 Ağustos itibariyle geçen yıl çalıştığımız hemen hemen tüm firmaların uçakları Dalaman Havaalanı’na iniş yaptı. Fethiye bölgesinde İngiliz turistler olmayınca, turizm tam anlamıyla başlamış olmuyor. Bunu açık ve net bir şekilde gördük. Yerli turistlerimiz 1 Haziran’dan itibaren ilçemize gelmektedirler. Yerli turistler her zaman sektörümüzün kurtarıcısı olmuştur” şeklinde ifadeler kullandı. 

Açıklamasını sürdüren Uysal, “Geçen yıl Ağustos ayında Dalaman Havaalanı’na, İngiltere’den 159 bin kişi gelmiş. Bu yıl ise 107 bine düşmüş. Rusya’dan gelen turist sayısı 60 binden, 20 bine düşmüş. Ukrayna’dan gelen sayısı 17 binden, 20 bine çıktı. Almanya, Hollanda ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinden gelenlerin istatistikleri çok düşük… Ağustos ayındaki bu hareketlilik, bölgemizdeki acentalar için can suyu oldu. Firmalar ayakta kalacak ve idare edecek kadar kazanım yaptılar” diye konuştu. 

TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, “Tedbirler olmak zorunda… Önlemlerin alınmadığı yere turistler gelmiyor. Özellikle yapılan KDV indirimi için devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Bunu sadece yolcu taşımaya verdiler. Turların da bu kapsama eklenmesi gerekiyor. Genel olarak acentalar tur yapar, bir kısım firmalar transfer yapar. Devlet büyüklerimizden bu yönde ricada bulunuyoruz. İngiltere dönüşlerde 14 gün karantina uyguluyor. Bu yüzden kimse tatile çıkmak istemiyor. Hepimiz çekinerek bekliyoruz. Şu anda Türkiye’nin durumu iyi… Böyle devam edersek İngiltere pazarını sorunsuz tamamlayacağımızı düşünüyorum. Eldeki uçak verilerine baktığımız zaman, Ekim ayında geçen yıldan fazla turist geleceğini öngörebiliriz” ifadelerini kullandı. 

  

Bakmadan Geçme