Dernek Başkanı Ay, 'Caretta Carettaların sayısında artış oldu' 

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği ile Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) işbirliğinde bu yıl Çalış Plajı'nda, Caretta Carettaların sayısında önemli bir artış olduğu öğrenildi. Dernek Başkanı Ay, 'Çalış Plajı'nda Caretta Caretta sayısında inanılmaz bir artış var. DEKAMER ile Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği işbirliğinde yumurtlama ve yumurtadan çıkış evrelerini takip ettik' dedi. 

  • 863
Dernek Başkanı Ay, 'Caretta Carettaların sayısında artış oldu' 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nesli tükenmekte olan hayvanlar kategorisinde bulunan Caretta Carettaların yumurtlama ve yumurtadan çıkış evleri Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği ile Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) tarafından özverili bir şekilde takip edildi. Dernek Başkanı Mete Ay, akşam saatlerinde Çalış Plajı’nda yoğunluk olmasına rağmen sayılarının artışının sevindirici olduğunu kaydetti. 

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay yaptığı açıklamada, “Bu yıl akşamları Çalış Plajı çok yoğundu. Villa ve apartlarda bir yoğunluk vardı ve hepsi sıcaktan kaçmak için plajı tercih etti. Temmuz ayında da birçok restoran açık değildi. Bunun için plajda bir yoğunluk yaşandı. Buna rağmen Caretta Caretta sayısında inanılmaz bir artış var. DEKAMER ile Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği işbirliğinde yumurtlama ve yumurtadan çıkış evrelerini takip ettik. Flash ile fotoğraf çekmek isteyen kişiler, görevliler tarafından bilgilendirildi. Akşam saatlerinde plajın çok kalabalık olmasına rağmen Caretta Caretta kaplumbağaları ciddi bir sayıda çoğaldı. Bildiğiniz bu canlılar nesli tükenmekte olan hayvanlar kategorisinde. Katkılarından dolayı DEKAMER ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çok teşekkür ediyoruz” şeklinde ifadeler kullandı. 


 

Bakmadan Geçme