AFAD 'dan Kurum Personellerine Deprem Tatbikatı

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personellerine afet ve acil durumlarda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçme amaçlı deprem tahliye takbikatı yapıldı.

  • 1491
AFAD 'dan Kurum Personellerine Deprem Tatbikatı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Esma Turan'ın haberine göre; Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nde görevli personellere olası afet ve acil durumlarda özellikle deprem anında yaşanabilecek risklerin azaltılması, depreme  hazırlıklı olunması amacıyla deprem tahliye tatbikatı yapıldı.
Tatbikat sonrasında Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bahçesinde, Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde (AFAD)  görevli Koray Ece ve İsmail Aktaş tarafından kurum personelleri bilgilendirildi. AFAD Görevlisi Koray Ece, "Burada deprem bina tahliye tatbikatı yaptık. Olası bir depremde binamızı nasıl tahliye edeceğimizi size anlatmaya çalıştık. Bu ilk tatnikatımızdı. Mutlaka aksaklıklar olacaktır. Olması normaldir. Önemli olan deprem anından paniğe kapılmadan en hızlı bir şekilde ve en güvenli bir şekilde binayı tahliye edebilmektir. Bu şekilde tatbikatı önemsemek gerçek bir depremde sizin belki de hayatta kalmanızı sağlayacak. Bu şekilde tatbikatların önemsenmesini rica ediyorum." dedi. 
Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik ise şu ifadelere değindi; "Bizde birkaç sefer tatbikat yaptığımız da artık nerede olacağımızı, hangi merdivenleri kullanacağımızı, hangi odanın ne taraftan gideceğini göreceğiz. Bununla ilgili zaten arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor. Böylelikle deprem bilincini oluşturacağız."
Konuşmaların ardından Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde (AFAD)  görevli Koray Ece ve İsmail Aktaş'a teşekkür belgelerini takdim etti.

Bakmadan Geçme