776 ÖĞRENCİ İÇİN TAŞIMA İHALESİ YAPILDI

Fethiye'deki ilk ve ortaöğretim öğrencileri için taşıma ihalesi yapıldı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Taşımalı Eğitim Hizmetleri biriminde yapılan ihaleye 7 kooperatifin katıldığı bildirildi.

  • 1258
776 ÖĞRENCİ İÇİN TAŞIMA İHALESİ YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Öğütveren yönetiminde yapılan ihalede 776 ilkokul öğrencisinin taşıma ihalesi gerçekleştirildi. 13 okul ve 50 güzergahı kapsayan ihalenin, birinci dönemi kapsadığı belirtildi. Özel okullar ve ortaokulların ihalesinin ise Salı günü yapıldığı ifade edildi. 

163 Nolu Fethiye Servis Kooperatifi aynı zamanda Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Denetim Kurulu Başkanı Muhammet Bağış açıklamasında, “Bu sene arkadaşlarımız pandemi dolayısıyla 7 aydır çalışmıyordu. Servislerimiz 15 gündür yeniden faaliyetlerine başladı. Önümüzdeki hafta 9. Sınıflar da taşınmaya başlanacak. Büyük ihtimal okullar tamamen açılacak. Servis şoförleri de işlerinde dönmüş olacak. Çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde taşıyacağız. Bilim Kurulu ve bakanlarımızın kararlarına da uyuyoruz” dedi. 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 5. ve 9. sınıflar 2 Kasım’dan itibaren eğitim öğretime başlayacaklar. İlköğretim ve okul öncesinin tamamı 5,9 ve 12. sınıflar okullara devam etmeye başladılar. Öğrenci sayımız arttıkça taşınma ihtiyacı da artıyor. 5 ve 9. sınıfların ihaleleri yapıldı. Taşıma konusunda bir sıkıntımız yok. Okullarımızda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını istiyoruz. Eğitimin devam etmelerini istiyorlarsa veliler ve öğrenciler dikkatli olmalı. Veliler okulların bahçelerine girmemeli ve mesafe kurallarına uymalı. Bunlara dikkat edilirse bu süreci atlatacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme