5 yıl sonra Fethiye Körfezi'nde yakalandı

Akdeniz'in değerli balıkları arasında yer alan ve gezgin olarak bilinen flamingo balığı, 5 yıl sonra balıkçılar tarafından Fethiye Körfezi açıklarında yakalandı. Her biri yaklaşık 6 ile 10 kilogram arasında gelen balık, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

  • 7674
5 yıl sonra Fethiye Körfezi'nde yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Balık Pazarı’nda, Yağız Balıkçılık tarafından satışa sunulan flamingo balığının, bölgede ender olarak görüldüğü kaydedildi. En son 5 yıl önce Fethiye Körfezi açıklarında yakalandığı öğrenilen balığın oldukça lezzetli ve Omega 3 açısından zengin olduğu bildirildi. Yağız Balıkçılık Yetkilisi Mahir Kahya, tüm Akdeniz’i dolaşan balığın özellikle yağmurlu ve fırtınalı hava nedeniyle Fethiye Körfezi’ne uğramış olabileceğini dile getirdi. Sabah saatlerinde Balık Pazarı’nda halkın beğenisine sunulan flamingo balığı, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 

GEZGİN BİR BALIK 
Yağız Balıkçılık Yetkilisi Mahir Kahya yaptığı açıklamada, “Flamingo balığını 5 yıl önce Fethiye açıklarında tutulmuştu. O dönemde biz de bol miktarda alıp satmıştık. Bu tür Akdeniz’de bulunan gezgin bir balık... Genellikle yağmurlu, fırtınalı havalardan sonra açıktan gidiyorsa mutlaka bir kara parçası ya da ada kenarındaki sığ bölgelere yaklaşmaktadır. Cuma günü balıkçılarımız yağmurdan dolayı açılamamışlardı. Gırgır teknemizle sabah saatlerinde açıldılar ve Fethiye Körfezi açıklarında yakaladılar” dedi. 

TOPLAM 400 KİLOGRAM YAKALANDI
Balıkçılar tarafından 400 kilogram flamingo balığı yakalandığını belirten Kahya, “Her biri 6-10 kilo arasında… Çok lezzetli, sadece et olan bir balık türü, ortasında sadece bir kemik var. Herkesin rahatlıkla yiyebileceği, Omega 3 açısından çok zengin bir balık. Toplam 400 kilogram ve sayısı 70 civarında. Şu anda kilogramı 50-60 TL civarında satılıyor.  Çok güzel bir balık ızgara, fırın, tava, buğulama, pilaki olarak pişirilebilir. Kesinlikle tavsiye ederim” ifadelerini kullandı. (FATİH DERELİ)


 

Bakmadan Geçme