3. FAZ PANDEMİ DESTEĞİ ÖDEMELERİ BAŞLADI

Uzun süredir merak edilen sosyal yardım ödemeleri başladı. Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Selçuk, nakdi sosyal destek programıyla yaklaşık 157 bin ihtiyaç sahibine 90,1 milyon TL tutarında yardım yapılacağını açıkladı.

  • 2476

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen sosyal yardımın ağustos ayı ödemesi başladı. Pandemi nedeniyle uzun süredir maddi sıkıntı çeken vatandaşların merakla beklediği açıklama Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı. Ağustos ayı sosyal yardım desteği ödemeleri kapsamında 157 bin ihtiyaç sahibine 90 milyon TL ödeme yapılacak. Yardımlar; muhtaç asker aileleri ve çocuklarına, eşi vefat eden kadınlara, kronik rahatsızlığı olanlara ve öksüz / yetimlere ulaştırılacak. Bunların dışında ödemeler, daha önce destek almayan vatandaşlara gerçekleştiriliyor.
Koronavirüs salgını sonrası ihtiyaç sahibi hanelere ilk iki fazda 1000'er TL yardım yapılmıştı. Üçüncü faz için e-Devlet üzerinden başvurular alındı. 1000 TL pandemi yardım başvuru sırasında İBAN bilgilerini başvuru formuna ekleyen vatandaşların ödemeleri hesaplarına yapılıyor. İBAN bilgisini girmeyenlere ise PTT aracılığıyla ödeme yapılıyor.. Bu destekten düzenli geliri olan kamu işçileri, memurlar, emekliler, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alanlar yararlanamıyor.


 

Bakmadan Geçme