2. El Pazarlarında korona kol geziyor

Fethiye'de Karaçulha Mahallesi Çalıca Pazar yerinde haftanın Çarşamba günleri kurulan 2. El pazarında özellikle yöredeki yabancı uyruklu vatandaşlar ile bazı gençler maske ve sosyal mesafeye uymadan alışveriş yaparken, bazılarının da bu kalabalık ortamda sigara içmeleri koronaya davetiye çıkarıyor. İkinci el pazarında daha çok pandemi etkisi ile dükkân kapatanlar ve evinde kullanmadığı eşyası olanların satış yaptığı öğrenildi.

  • 1741
2. El Pazarlarında korona kol geziyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de Karaçulha Mahallesi Çalıca Pazar yerinde haftanın Çarşamba günleri kurulan 2. El pazarında özellikle yöredeki yabancı uyruklu vatandaşlar ile bazı gençler maske ve sosyal mesafeye uymadan alışveriş yaparken, bazılarının da bu kalabalık ortamda sigara içmeleri koronaya davetiye çıkarıyor. İkinci el pazarında daha çok pandemi etkisi ile dükkân kapatanlar ve evinde kullanmadığı eşyası olanların satış yaptığı öğrenildi.  

Fethiye’de Karaçulha Mahallesi Çalıca Pazar yerinde yerinde haftanın Çarşamba günleri kurulan 2. El pazarında özellikle yöredeki yabancı uyruklu vatandaşlar ile bazı gençler maske ve sosyal mesafeye uymadan alışveriş yaparken, bazılarının da bu kalabalık ortamda sigara içmeleri koronaya davetiye çıkarıyor. İkinci el pazarında daha çok pandemi etkisi ile dükkân kapatanlar ve evinde kullanmadığı eşyası olanların satış yaptığı öğrenildi.  164 stanttın kurulduğu Karaçulha Mahallesi 2. El pazarında kadın erkek çok sayıda vatandaş evlerinde kullanmadıkları eşyaları satıyor. Son günlerde pandemi nedeni ile dükkânlarını kapatan vatandaşlar da ellerinde kalan son malzemelerini bu pazarda yarı fiyatına satmaya çalışıyor. Yöredeki Suriye uyruklu vatandaşların yanı sıra dar gelirli vatandaşların da rağbet ettiği 2. El pazarında tüm pandemi uyarılarına rağmen yabancı uyruklular ile bazı vatandaşların maske ve sosyal mesafeye uymadıkları ve koronaya davetiye çıkardıkları gözlendi. 
“MEMNUNUZ”
2. El pazarında stant açan Remzi Sayılı, “Pazarın durumu bizim için çok iyi. Aslında biz satıcı olarak, ucuz ucuz ürün satarak bir nevi halka hizmet etmiş oluyoruz. Bizde memnunuz, onlar da memnun. Kullanmadığımız eşyalarımızı bu şekilde değerlendiriyoruz. Arkadaşlarımızdan, akrabalarımızdan, eşimiz-dostumuzdan kullanmadıkları eşyaları alıp, buraya getirip satıyoruz” dedi. 
DÜKKÂNI KAPATAN BURAYA GELİYOR
Çalıca İkici El Pazarı Sorumlusu Mustafa Gökdal, “Burada her Çarşamba ikinci el pazarı kuruluyor. Burada satış yapanlar; Pandemi nedeni ile dükkânlarını kapatanlar, evinde fazla eşyası olanlar buraya geliyorlar. Ben de onlara tezgâh veriyorum, çocuklarının eğitim masraflarını ve geçimlerini buradan sağlıyorlar. Her şey olduğunca güzel devam ediyor. Toplam hayıtlı standımız 220 adet fakat bugün 164 standımız faaliyette” diye konuştu. 
TALEPLER ZAYIF
Haluk Özer ise, “Burada 2. El hırdavat malzemesi satıyorum. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle ikinci ele bile talepler zayıf durumda. Fiyatlar 150 TL’den 300 TL’ye kadar çıkıyor. Buraya her Çarşamba gelemiyorum. Bugün biraz kalabalıktı ama sonradan dağıldı” dedi.
EMEKLİYİM
Emekli olduğu belirten bir vatandaş ise, “Ufak tefek, emeklinin yapabileceği şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Tezgâhımda vantilatör, ütü, oyuncak gibi malzemeler var. Talepler orta düzeyde. Müşterilerimiz sağ olsun bir ürüne 5 TL fiyat veriyoruz ‘1 TL olur mu?’ diyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde ‘bugün para yok’ dersek nankörlük etmiş oluruz. Ben Fethiye’ye 29 sene önce geldiğimde Ölüdeniz’e gidecek taksi yoktu, bugün her evde 3-5 tane araba var. Hala yok, fakiriz diyoruz” şeklinde konuştu.
 

2. El Pazarlarında korona kol geziyor
2. El Pazarlarında korona kol geziyor
2. El Pazarlarında korona kol geziyor
2. El Pazarlarında korona kol geziyor

Bakmadan Geçme