16 kedinin zehirlenmesine HAYED'den tepki

Fethiye'de kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin verdiği zehirli balığı yiyen 16 kediden 14'ü ölürken Hayvan Destek ve Eğitim Derneği (HAYED) gönüllerinin gayretleri ile 2 kedinin kurtarıldığı belirtildi.

  • 1226
16 kedinin zehirlenmesine HAYED'den tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAYED Yönetim Kurulu Üyesi Melike Sayar, geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde Akarca Mahallesi 851. Sokak’ta bazı kişi veya kişilerce bırakılan zehirli balığı yiyen 16 kediden 14’ünün öldüğünü belirtti. Çocuk parkının hemen yanında olan bu olayın ardından bölgenin temizlenmesi için Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne başvurduğunu belirten Sayar, kamera kayıtlarına ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

 

Konu hakkında açıklama yapan HAYED Yönetim Kurulu Üyesi Melike Sayar, “Cuma akşamı kedilerin zehirlendiğine dair bir ihbar telefonu aldık. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından Akarca Mahallesi 851. Sokak’ta bulunan çocuk parkı yanında zehirli balıktan dolayı 16 kedinin zehirlendiğini tespit ettik. 14 kedi ölürken, 2 kedi yaşama tutundu. Bölgede çocuklar da oynadığı için Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden çevrenin temizlenmesini istedik. Çevredeki kamera kayıtlarına ulaşmaya çalışıyoruz. Avukatımız aracılığıyla dava açmaya hazırlanıyoruz” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme