Zorlu Maçın Kazananı Petkim 86-72

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye BelediyespordeplasmandaPetkimspor'a 86-72 mağlup oldu. İzmir ekibinin galibiyetinde 30 sayı atan Hakan Yapar önemli rol oynadı. Temsilcimizde ise Sezgin Eriş 14, ErickNeal 11, Doğukan Sönmez ve Reha Öz 10 sayı kaydettiler. Bu galibiyetle Petkimspor, puan cetvelinde averajla liderliğe yükseldi. 

  • 1022

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başkanı Selamettin Yılmaz, Fethiye’den gelen bir grup taraftar ile çok sayıda Petkimspor seyircisinin izlediği karşılaşma çekişmeli anlara sahne oldu. Fethiye’den gelen taraftarlar maç boyunca takımımızı coşkulu bir şekilde desteklediler. Ekipler maç başında 8 ve 24 saniye kural ihlali yaparak geçtiğimiz günlerde helikopter kazasında yaşamını yitiren KobeBryant’ı andı.

Enka Spor Salonu’nda oynanan maçı Başhakem Murat Ciner yönetirken, yardımcılıklarını Tolga Edis ve Nazlı Çisil Güngör yaptı. Ev sahibi Petkimspor maça PatrickRembert, Hakan Yapar, Şahin Ekmen, Recep Doğrusöz ve Yancy Gates ilk beşi ile başlarken; LH Fethiye Belediyespor ise ErickNeal, Utku Yücedağ, Mert Gizir, Sercan Ergin ve De Angelo Riley ilk beşi ile parkedeki yerini aldı. 

Petkimspormaça iki sahada da çok agresif başladı. Hakan Yapar ve Recep Doğrusöz’ün sayılarıyla 6. dakikada 12 sayılık (14-2) fark yakaladı.Farkı 16 sayıya kadar çıkaran Petkimsporilk periyodu 23-9 önde bitirdi.İkinci çeyreğin 3. dakikasında ev sahibi takım farkı 17 sayıya (33-16) çıkardıktan sonra Lokman Hekim Fethiye Belediyesi kenardan gelen Sezgin Eriş’in sayıları ile Petkimspor’u yavaşlattı. 5. dakikada farkı 11 sayıya (37-26) çekti. Yiğitcan Turna farkın yeniden 17 sayıya çıkmasını sağladıktan sonra devre 49-37 sona erdi.

Üçüncü çeyrekte LH Fethiye Belediyespor savunma değişiklikleri ile Petkimspor’unhızını kesip yaklaşmaya başladı, 10-2’lik seriyle 3. dakikada farkı 4 sayıya (51-47) çekti. Fark 3 sayıya kadar geriledikten sonra Petkimspor, PatrickRembertile yeniden ivme kazandı ve 8. dakikada farkı yeniden çift hanelere (64-54) getirdi, son çeyreğe de 67-56 önde girdi.
Dördüncü çeyrekte seyircisinin de desteğiyle konsantrasyonunu sürdüren Petkimspor, 7. dakikada farkı 19 sayıya (82-63) çıkardı ve karşılaşmayı 86-72 galip bitirdi.

Petkimspor’daHakan Yapar 30 sayı ile oynarken; PatrickRembert ve Yancy Gates 14 sayı, Şahin Ekmen 13, Yiğitcan Turna 10 sayı ile oynadı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’daSezgin Eriş 14, ErickNeal 11, Doğukan Sönmez ve Reha Öz 10 sayı attılar. 

Bakmadan Geçme