ZİRAAT ODASI'NA NEZAKET ZİYARETİNDE BULUNDULAR

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit'e nezaket ziyaretinde bulundu. İlçe Başkanı Çoban, 'Türk tarımının geldiği nokta ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Türk çiftçisi sahipsiz kaldı' dedi.

  • 703
ZİRAAT ODASI'NA NEZAKET ZİYARETİNDE BULUNDULAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; samimi bir ortamda geçen ziyarette Fethiye’deki tarımsal üretim üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Her zaman çiftçilerin yanında olduklarını dile getiren İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ile üreticilerin sıkıntılarını konuştu. Oda Başkanı Karayiğit, faaliyetleri hakkında bilgi aktarıp; İlçe Başkanı Çoban’a görevinde başarılar diledi. 

Ali Fatih Çoban, “İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığı olarak Fethiye Ziraat Odası Başkanımız Sayın Kenan Karayiğit’i ziyaret ettik. Türk tarımının geldiği nokta ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Türk çiftçisi sahipsiz kaldı. Girdilerin pahalılığından dert yanıyorlar. ‘Çiftçi çok çalışır, az kazanır’ mantığı Türk tarımının ne denli dipte olduğunu gösteren bir cümle. Fethiye’miz ne kadar turizm kenti olarak bilinse de, arka planda büyük ölçüde tarımla uğraşan vatandaşlarımız var. Çiftçilerimizin hep yanındayız. Onların sıkıntılarını başkanımızla konuşacağız. Çözüm yolu bulmaya çalışacağız” diye konuştu. 

Ziyarete teşekkür eden Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Sivil toplum kuruluşları olarak her zaman yanındayız. Kumluca, Finike, Demre’de yaşanan dolu afeti çiftçilerimize zor günler yaşatıyor. Her zaman dile getirdiğimiz gibi girdi maliyetleri çok fazla. Kumluca’da 2 bin dönüm alan doludan zarar gördü. Devletimizin hazine arazilerini kiralamada çiftçilerimize yardımcı olmalarını istiyoruz. Çiftçilerimiz de sigorta konusunda hassas davranmalarını rica ediyorum. Pandemi döneminde çiftçilerimiz sayesinde gıda stokunda hiçbir sıkıntı çekilmedi. Çiftçiler yetiştirdiği ürününü değerinde satamıyor. Başkanımızın dediği gibi çiftçimizin yanında olacağız. Başkanım ve teşkilatı bizden ne zaman yardım isterlerse, ekibimizle hep destek olacağız” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme