Zeytinde Kalite Arttırma Çalışmaları Yapılıyor

Seydikemer'de zeytin ve zeytinyağında verim ve kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor.

  • 1229
Zeytinde Kalite Arttırma Çalışmaları Yapılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer İlçe Tarım Müdürlüğü yoğun bir şekilde zeytin hasadının yapıldığı şu günlerde tüm Teknik Personeli ile sahadazeytinde verim ve kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmalarına hız verdi.

Çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan İlçe Tarım Müdürü Engin Maraşlı; “İlçemizde bu günlerde yoğun bir şekilde zeytin hasadı yapılmakta. Bizlerde çiftçilerimizle bizzat sahada birebir görüşmeler yapıp Teknik Destek vermeye devam ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında bugünde İlçemiz Kayadibi Mahallesinde hasat yapan çiftçilerimiz bahçelerinde ziyaret edildi. Bahçelerinde genel hastalık zararlı kontrolleri yapıldı. Bahçesinde Zeytinde Verticillium solgunluğu hastalığı tespit edilen çiftçimize teknik destek verildi. Zeytinde kaliteyi arttırmaya yönelik yapılması gereken Toprak Analizi, Doğru Sulama, Budama, Hastalık ve Zararlı MücadelesiDoğru Hasat Yöntemleri anlatıldı.  Personelimiz tarafından çiftçilerimize ; “İlkel hasat yöntemleri, yani bundan kastımızın sırıklarla dalların dövülerek hasat yapılmasıdır ve kesinlikle yanlıştır. Bu durum periyodisiteye (var yılı, yok yılı) zaten yatkın olan zeytin ağaçlarının bu durumla daha fazla karşılaşmasına neden olur” dedi.

Maraşlı, “Günümüzde bu hasat yönteminden bahsedilmesi bile yanlıştır. Modern tarımda ilerleyen teknolojiler sayesinde makineler kullanılıyor. Maddi olanaklar yoksa bile tarama yöntemi ile hasat yapılması mümkündür. Zeytinin üretim aşamasında yapılması gereken bahsettiğimiz kurallar ile daha kaliteli zeytin ve zeytinyağı elde etmek, ihracat kriterlerine yaklaşmak mümkün olup üreticimizin daha fazla kazanç elde edeceği gerçeğini gözden kaçırmamak gerekir. Altın değerindeki bu emektar ağaçlarımıza iyi bakalım, gelecek nesillerimize bu güzel ve kutsal ağaçlarımızı tüm görsel şöleniyle birlikte sağlıklı bir şekilde miras bırakalım.” İfadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme