Zeytin fidanları satışa sunuldu

Fethiye Ziraat Odası zeytin fidanı satışlarına başladı. Bu kapsamda ağırlıklı olarak Gemlik türü olan 1 ve 1,5 yaşındaki fidanlar oda hizmet binasında satışa sunuldu. Bunun yanında önümüzdeki günlerde meyve fidanı ve çiçek türlerinin satışı konusunda girişimlerde bulunulacağı kaydedildi.

  • 4080
Zeytin fidanları satışa sunuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gemlik Zeytini fidanının yanı sıra Memecik, Domat ve Eşek zeytini fidanlarının da satışta olduğunu belirten Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit; 1 ve 1,5 yaşındaki fidanların 7,5 TL’den satışa sunulduğunu söyledi. Öte yandan meyve fidanı ve çiçek türlerinin satışı hakkında çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Karayiğit, önümüzdeki günlerde odanın Cumartesi günleri de açık olacağını ve fidan satışının devam edeceğini bildirdi.   

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit yaptığı açıklamada, “Zeytin fidanı satışlarımız başladı. Çoğunluğunun türü Gemlik’tir hem yağ hem de sofra için… Çiftçilerimizin isteği doğrultusunda Memecik, Domat ve Eşek zeytini gibi türler de bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde armut, elma ve narenciye çeşitlerini getirip, çiftçilerimizin hizmetine sunacağız” şeklinde ifadeler kullandı. 

Açıklamasını sürdüren Karayiğit, “Çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız bu zeytinlerden alabilir. Odamıza kayıt olma zorunluluğu yoktur. Önümüzdeki günlerde Cumartesi günleri de odamız açık olacak ve fidan satışlarımız devam edecektir. Zeytin fidanlarımız 1 ve 1,5 yaşında. Fiyatı ise 7,5 TL… Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı ile çiçek türlerinin satışı ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Öte yandan Cuma Pazarı’nda bu fidanlarımızı hem numune olarak sergileyip hem de satışını yapacağız” dedi. 


 

Zeytin fidanları satışa sunuldu
Zeytin fidanları satışa sunuldu
Zeytin fidanları satışa sunuldu

Bakmadan Geçme