Zeybekoğlu'ndan, Kaftancıoğlu Açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yaptığı bir açıklamada Atatürk yerine Gazi Mustafa Kemal demesine tepkiler geldikten sonra bunun 'Kişisel bir tercih olduğunu' açıklamasına CHP'li bazı Milletvekillerinden sert tepkiler geldi. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ise olayın gereksiz bir tartışma olduğunu söyledi.

  • 945
Zeybekoğlu'ndan, Kaftancıoğlu Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Esma Turan'ın haberine göre; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 'Atatürk' yerine 'Gazi Mustafa Kemal' demesi üzerine ortaya çıkan polemik büyüyor. Canan Kaftancıoğlu'nun tepkiler üzerine "Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum" şeklindeki açıklaması tansiyonu daha da artırdı. CHP’li vekiller sosyal medyadan ardı ardına yaptıkları paylaşımlarla, Kaftancıoğlu'nu sert bir dille eleştirdiler.

ZEYBEKOĞLU “ATATÜRK ADINI KULLANMAYANIN PARTİMİZDE YERİ YOKTUR”

Türkiye gündeminde oldukça büyük bir yer bulan olayla ilgili görüşünü aldığımız CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ise SED Medya’ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“81 ilin CHP İl başkanları Atatürk adını kullanır. Ben Canan Kaftancıoğlu’nun da Atatürk ifadesini kullandığını düşüyorum. Atatürk CHP’nin kurucusudur. Atatürk adını kullanmayanın, partimizde yeri yoktur. Ama ben Canan Kaftancıoğlu’nun kullandığı düşüyorum. Bu konunun neden bu kadar gündeme geldiğine bir anlam veremiyorum. Gündeme pandemi, eğitim, ekonomi gelmeli. Bu tür konular değil” dedi.

Öte yandan CHP milletvekilleri Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Sevda Erdan Kılıç, Mehmet Ali Çelebi, Tuncay Özkan ve Bedri Serter sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunarak Kaftancıoğlu’nu sert bir dille eleştirdiler.

CHP’li Milletvekillerinin,  Kaftancıoğlu’na yönelik yaptıkları eleştiri ve tepkiler ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz İl Başkanı Zeybekoğlu; “Bu tepkilerin gereksiz olduğunu düşüyorum.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme