Yurtiçi ve Yurt dışı çalışmalarını FRT televizyonunda anlattılar

Kızılay haftası kutlanırken Türk Kızılayı Fethiye şube başkanı Burhanettin Tuna ile hayrat vakfının hayrat insani yardım derneği Fethiye Şube başkanı Hüseyin Çetinkaya FRT televizyonunda pozitif düşünce programına katıldılar.

  • 814
Yurtiçi ve Yurt dışı çalışmalarını FRT televizyonunda anlattılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tuna ve Çetinkaya pozitif düşünce programında arkadaşımız Erdoğan Cankuş’un sorularını cevaplandırıp yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetleri hakkında bilgiler aktardılar. İlgi ile izlenen programda Kızılay derneğinin kuruluşu ve tarihçesi hakkında bilgiler veren Türk Kızılayı Fethiye Şube başkanı Burhanettin Tuna Kızılay haftası nedeni ile Fethiye’de okullarda seminer programlarına katıldıklarını Türk Kızılayının faaliyetlerini anlatıp gelecek nesillere Kızılay bilincini aşıladıklarını söyledi. Burhanettin Tuna Türk Kızılayı Fethiye Şubesi olarak 65 öğrenciye burs sağladıklarını, halka ve talep eden üniversite öğrencilerine ramazan ayında iftar yemekleri verdiklerini, Fethiye ve Seydikemer’in bazı okullarında ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve kıyafet yardımında bulunduklarını, yurtdışı faaliyetleri olarak vekalet ile kurban kestiklerini özellikle bu yıl daha fazla kefalet ile kurban kesildiğini ifade etti. Türk Kızılayı Fethiye Şube başkanı Burhanettin Tuna Fethiye’de 252 aileye gıda kolisi dağıtıldığını, 80 aileye genel merkezden maddi para yardımı yapıldığını, genel merkezin gönderdiği kavurma ve kıymalarında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını anlattı. Tuna ‘Fethiye’de dönemimde ciddi eserler bırakmak istiyoruz. Bir arsa temin etmek için çabamız var bu arsaya ‘Dükkan Senin’ adı altında çok geniş kapsamlı ihtiyaç sahipleri için market düzenlemesi yapmak istiyoruz. Ayrıca derneğimize birde yardımları götürecek araç sağlamak istiyoruz’ diye konuştu. 
Hayrat Vakfının Hayrat İnsanı Yardım Derneği Fethiye Şube başkanı Hüseyin Çetinkaya’da derneğin kuruluşundan bu güne kadar yapılan faaliyetleri anlattı. Gönüllü olarak çalıştıklarını söyleyen başkan Hüseyin Çetinkaya derneğin sosyal sorumluluk projelerini ayrı ayrı anlatıp Fethiye’den yurtdışına 13 tır gıda sebze yardımı gönderdiklerini, Flipinler’de vekalet ile kurban kestiklerini, öğrencilere burs sağladıklarını, Fethiyede’ki yurtlarda kız ve erkek öğrencilere imkanlar sunduklarını yetim çocuk projesi ile bu çocuklara destek olmaya çalıştıklarını, Dünya Kuran Okuyor projesi ile dünyanın pek çok ülkesindeki çocuk ve Müslümanlara Kuran-ı Kerim gönderdiklerini söyledi. Çetinkaya Afrika’daki bir ülkede çocuklara kitap ve defter olmadığı için tahtaların defter gibi kullanıldığını belirterek bir ülkeden getirdiği bu tahtayı gösterdi. Çetinkaya ‘bu yüzden 60 bin adet Kuran-ı Kerim projemize tüm vatandaşlarımız katılabilir. Vatandaşlarımızdan bu projeye destek olmalarını bekliyoruz’ dedi.
 

Bakmadan Geçme