Yunus Emre'yi Anma Etkinliği Toplantısı

01 Kasım 2021 Pazartesi Günü Saat 14.00 da Üniversite VİP Salonunda Yunus Emre'yi Anma Etkinliği Toplantısı gerçekleştirildi.

  • 645
Yunus Emre'yi Anma Etkinliği Toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl başkanlığında gerçekleşen toplantıya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akar, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Şamil Aktürk, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünden Öğr.  Gör. Seval Işıklı, İl Kültür ve Turizm Müdür Yard. Filiz Karacaağaç, Şube Müdürleri Özcan Cambaz, Günnur Kömürcü, Sabiha Pazarcı, İl Milli Eğitim Müdür Yard. Serap Aksel, Muğla Valiliğinde Arge Biriminden Buket Ballıel Ünal katıldı.
21-23 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan Yunus Emre’yi Anma Etkinliği için bir araya gelinen toplantıda kurumlar arasında iş bölümü gerçekleştirildi. Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Tiyatrosu “Bizim Yunus” Oyun gösterimi Anma Etkinliğinde getirilmesi, Çanakkale’den Yunus Emre ilahileri okuyan bir ekibin getirilmesi, Üniversiteden Öğretim üyelerin katılımı ile bir panelin tertiplenmesi, Sergi ve benzeri etkinlikler planlandı.  
Dr. Zekeriya Bingöl yaptığı açıklamada “Bu yıl Bakanlığımız tarafından Yunus Emre anma yılı olarak belirlenmiştir. Sayın Valimiz Orhan Tavlı’da bu konuya çok önem veriyor. Bu anma etkinliği için Milli Eğitim Müdürlüğü, Üniversite işbirliğinde yıl bitmeden güzel bir etkinlik planlıyoruz.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme