YSK'dan açıklama: 31 Mart yerel seçimler iptal olursa ne olur?

31 Mart yerel seçimlere son 3 gün kaldı. Her aday kazanmak için vites yükseltirken aradaki rekabet giderek kızışmaya başladı. Peki 31 Mart yerel seçimler iptal olursa ne olur soruna YSK'dan açıklama geldi. 

  • 596
YSK'dan açıklama: 31 Mart yerel seçimler iptal olursa ne olur?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı yeni bir karara göre, iptal edilen seçim bölgelerinde oylama işlemi 2 Haziran 2024 Pazar günü tekrar gerçekleştirilecek. 

Türkiye'de Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı bir karar uyarınca, belirli bölgelerdeki seçimlerin iptal edilmesi durumunda, yeni seçimlerin 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacağı duyuruldu.

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, yerel yönetimler ve muhtarlık seçimleri hakkındaki kanun gereğince, herhangi bir seçim bölgesinde seçim süreçlerinde meydana gelen sorunlar nedeniyle iptal kararı alınırsa, o bölgede seçimlerin ilk haziran pazarında tekrarlanması gerekmekte.

Bu bağlamda, 31 Mart 2024'te çeşitli sebeplerden ötürü gerçekleştirilemeyen belediye başkanlığı, muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimleri, yanı sıra 2024 yılının başından itibaren kurulan yeni yerel idare birimlerinin seçimleri de dahil olmak üzere, 2 Haziran'da yeniden düzenlenecek.

Benzer bir durum, 2019 yılında İstanbul'da yaşanmış, Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı belediye başkanlığı seçimi, AKP'nin itirazı üzerine iptal edilmiş ve YSK'nin kararıyla 23 Haziran'da tekrarlanmıştı. İmamoğlu, bu seçimde de büyük bir oy farkıyla zaferini ilan etmişti.

Bakmadan Geçme