YÖRÜKLERDEN KADINLARA KEŞKEK

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile keşkek günü düzenledi.

  • 1283
YÖRÜKLERDEN KADINLARA KEŞKEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile keşkek günü düzenledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmenler Dernekleri tarafından Çalış Yörük Çadırı’nda düzenlenen keşkek gününe katılım yoğun oldu. Konuklar yöresel sanatçıların söylediği birbirinden güzel türkülerle unutulmaz bir gün yaşadılar. Etkinliğe siyasi partilerin kadın kolları üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Kadınlar Günü davetine katılanlara teşekkür eden Fethiye Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları Başkanı Halime Karagöz, “8 Mart Kadınlar günü kutlu olsun. Bugün Yörük çadırında Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneğinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu keşkek günümüze tüm davetlilerimiz katıldı. Ve bundan çok mutluyuz. Sivil Toplum Kuruluşlarının da katılımıyla ahenkli bir günümüz oldu. Yöresel sanatçılarımızla hep beraberiz” dedi.

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, “Kültürümüzde kadınlarımız  kıymetlidir. Türk tarihinde Hakan vardır, Hatun vardır. Hatunların yeri geldiğinde ülkeyi yönetme yetkisi vardır. Karı koca ilişkisinde erkek dağdır, kadın dağın üzerinde kardır. Beyazlıktır, saflıktır, temizliktir… Bu yüzden karı koca denir. Bütün bayanlar  kıymetlidir. Bütün kadınlarımızın günü kutlu olsun” dedi

Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu da, “Keşkek gününü geleneksel hale getirdik. Her sene önemli günlere getirdiğimiz keşkek gününü bu sene de 8 Mart Dünya Kadınlar gününe   denk getirmek istedik. Etkinliğimize de ilgi ve alaka çok güzel oldu. Herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Bakmadan Geçme