YKKED'nden Öğretmenler Günü açıklaması

Yeniden Kurulan Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şube Başkanı Avukat ve Emekli Öğretmen Ali Gönen 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile basın açıklaması yaptı.

  • 543
YKKED'nden Öğretmenler Günü açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sevgili Öğretmenlerimiz diyerek öğretmenlere seslendiği basın açıklamasında öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Yeniden Kurulan Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şube Başkanı Avukat ve Emekli Öğretmen Ali Gönen “Değerli meslektaşlarım. Yarın 24 Kasım. Öğretmenler Günü. Sizin gününüz. Yılın bütün günleri sizin olsa yeridir. Çünkü öğretmenlik herhangi bir meslek değildir. Öğretmenler toplumların geleceğidir. Öğretmenlerimizin saygınlığı toplumumuzun saygınlığıdır”diye konuştu.

Öğretmenlerimizin bilgi ve kültür yönünden donanımlı olmaları için bütün olanaklarımızı seferber etmeliyiz diyerek açıklamasını sürdüren Ali Gönen “Öğretmenlerimiz; özlük hakları, demokratik hakları yönünden toplumun en önündeki meslek mensupları olmalıdır. Sevgili öğretmenler, sizin sorumluluğunuz kocaman.Her şeyden önce örnek insan olma sorumluluğunuz var. Öğrencileriniz hep gözlerinizin içine bakıyor.Sizden, sessizce ve belli etmeden devamlı sevgi ve sıcaklık bekliyor.Onların her biri ayrı bir dünya” dedi.
Her bir öğrenciniz için ayrı bir öğretmen olmak zorundasınız” dedi.  

Öğretmenliğin zor bir iş, ama insanı gururlandıran bir iş olduğunu ifade eden Gönen “Sevgili meslektaşlarım, öğrencilerinizle kuracağınız iyi iletişim, Türkçe’mizi güzel konuşup yazmanız, bilgi alış verişiniz, güler yüzünüz onların yol haritası olacaktır. Değerli öğretmenler, sevgili anne babalar. Toplum olarak bu günlere kolay gelmedik. Bildiğiniz üzere, her şey Mustafa Kemal Atatürk ile başladı.  1 Kasım 1928 de Latin harflerinin  kabul edilmesiyle birlikte  24 Kasım 1928 de Millet Mektepleri açıldı. Aynı tarihte Atatürk Başöğretmenliği kabul etti. Yeni alfabemiz ile okuma yazmayı öğrenme seferberliği  başlatıldı. Ayağımızda bir pranga gibi duran Arapça’yı kırarak akıl ve bilim yolunda bir ulus olmak üzere yola çıktık.Dünyada eşi benzeri görülmeyen bir Harf Devrimi ile bu günlere geldik” diye konuştu.

Köy Enstitüleri’nin önemini anlatan Ali Gönen “Geçmişte güzel bir olay daha oldu: 1940 yılında Köy Enstitülerinin kurulmasıyla birlikte Anadolu’nun 21 ayrı yerinde 21 ayrı “Aydınlanma Işığı” yandı. Bu gün eğitim öğretim dünyamızda her ne var ise temelinde bu Köy Enstitülerinin harcı vardır. Bu gün bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti var ise bunda Köy Enstitülerinin payı büyüktür. Bu gün Laik bir devlet ve toplum yapımız var ise bunda Köy Enstitülerinin payı büyüktür. ŞUNU UNUTMAYALIM: Üzerinde yaşadığımız şu Yerküre’ de her tür bilginin üretildiği, her özgürlüğün yaşandığı toplum sadece Laik toplumdur. Laiklik bizim her şeyimizdir. Toplumumuzun çimentosudur. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü kutlar aydınlanma yolundaki çalışmalarınızda başarılar dileriz” diyerek açıklamasını tamamladı. 
                                                                  

YKKED'nden Öğretmenler Günü açıklaması
YKKED'nden Öğretmenler Günü açıklaması
YKKED'nden Öğretmenler Günü açıklaması

Bakmadan Geçme