Yeşilüzümlü Dastarı Büyük Defileye Hazırlanıyor

Fethiye'de bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Kuzugöbeği Mantar ve Dastar Festivali'nde, Yeşilüzümlü'ye özgü dastar kumaşından tasarlanacak kostümler sergilenecek. 

  • 1580
Yeşilüzümlü Dastarı Büyük Defileye Hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de 10-11-12 Nisan 2020 tarihlerinde düzenlenecek olan 12. Kuzugöbeği Mantar ve Dastar Festivali’nde,  Fethiye Belediyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle ve ünlü modacı Yıldırım Mayruk'un katkılarıyla bir defile gerçekleştirilecek. Defilede Yeşilüzümlü'ye özgü olan dastar kumaşı kullanılarak, İstanbul Aydın Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü öğrencilerinin tasarladığı kostümler sergilenecek.

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlileri Gülgün Tekin ve Ayten Gedik, geçtiğimiz hafta sonu Yeşilüzümlü’de gerçekleştirilen Bağ Bozumu Festivali’ne katıldılar. Festival boyunca Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halime Ok eşliğinde Yeşilüzümlü'de incelemelerde bulunan Tekin ve Gedik, dastar kumaşının üretildiği Dastarhane’yi ve köyde yapımı bitme aşamasına gelen sosyal tesisi gezip, bilgi alışverişinde bulundular. Yapılan görüşmeler sonrasında öğrencilerin dastar kumaşıyla yapacakları 32 adet özel tasarım kostümün, 2020 Nisan ayında gerçekleştirilecek Kuzugöbeği Mantar ve Dastar Festivali kapsamında düzenlenecek olan defilede sunulmasına karar verildi.
 

Bakmadan Geçme