YEŞİLÇAMIN UNUTULMAZ FİLM AFİŞLERİ SERGİLENİYOR

Yeşilçam'ın unutulmaz film afişlerini yaklaşık 46 yıldır saklayan Fethiyeli işçi Süleyman Saraçoğlu, yerli ve yabancı filmlerin afişlerini sergiliyor. Yaklaşık 400'e yakın film afişini yıllardır gözü gibi saklayan Süleyman Saraçoğlu, 31 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00'da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde açılacak sergisine tüm vatandaşları davet etti.

  • 3367
YEŞİLÇAMIN UNUTULMAZ FİLM AFİŞLERİ SERGİLENİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan 60 yaşındaki Süleyman Saraçoğlu, 13-14 yaşındayken Fethiye'de yer alan sinemalara gidip gece temizlik yaptıktan sonra kendisine verilen afişleri toplayıp, tam 46 yıldır gözü gibi baktı. Sinema salonlarını temizlemesi karşılığı verilen Yeşilçam'ın unutulmaz afişlerini Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi salonunda sergilemeye başlıyor. Çarşamba günü törenle açılacak olan Yeşilçam filmleri afiş sergisi, 4 gün açık kalacak. Kendi başına afişleri sergi için hazırlayan Süleyman Saraçoğlu, ''Çocukken yani 1973’te sinemaya gitmeye başladım. 1974’te sinema afişleri dikkatimi çekti ve afişlerden almaya başladım. O zamanlar 14 yaşındaydım. Gündüzleri çalışır, akşamları da sinemaya giderdim. Afişlere olan ilgimi gören bir sinema salonu sahibi, bana sinema salonunu temizlememin karşılığında sinema afişlerinden verebileceğini söyledi. 1979 yılına kadar bu şekilde sinema afişi topladım. Daha sonra askere gittim. Askerden geldiğim 1981 yılında da birkaç tane daha afiş aldım ama daha sonra sinemalar kapandı. 46 yıldır bu afişleri saklıyorum” dedi.

''2 SİNEMA VARDI''

Sinema tutkusunun devam ettiğini ifade eden Süleyman Saraçoğlu, “Sinema her zaman var ama ‘Yeşilçam’ yok! O yıllarda Fethiye’de 2 tane sinema vardı. Filmler bu sinemalarda oynuyordu. 1982’den sonra sinemalar kapandı. 90’lı yıllardan sonra ‘Yeşilçam’ diye bir şey kalmadı. Bu afişleri hiçbir zaman kaybetmedim. Şuanda 390 tane sinema afişi var. 10 tanesini bir arkadaşa verdim. Bundan sonra ara ara afişleri sergilemeye devam edeceğim. Bu benim ikinci sergim. Kışın sadece Yeşilçam vardı. Bu seferki sergide dünya klasikleri de var. 31 Temmuz’dan 4 Ağustos’a kadar sergi açık kalacak. Sergiyi herkesin gelip görmesini istiyorum” dedi.

''İSTEYENE SATARIM''

Afişlerin kıymetini bilecek birine film afişlerini miras bırakmak istediğini dile getiren Süleyman Saraçoğlu, “Maalesef bu afişleri bırakabileceğim bir torunum yok. Kıymetini bilecek birine bırakmak isterim ya da satarım. Emekli olduktan sonra kültürel faaliyetlerimi arttırmayı istiyorum” dedi.

Bakmadan Geçme