YEŞİLAY SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen ve 2011 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılan 'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

  • 1608
YEŞİLAY SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan protokol doğrultusunda düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışması ödül töreni, Vali Orhan Tavlı’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Yeşilay’ın bu yıl 10. kez düzenlediği ve rekor sayıda başvurunun yapıldığı  “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasında, tüm ülke genelinde 538 bin 633 başvuru içerisinde, ilimiz 26.450 başvuruyla Türkiye 4. oldu. 

Yeşilay Danışmanlık Merkezinde (YEDAM) sosyal mesafe kuralları gözetilerek yapılan ödül törenine Vali Orhan Tavlı, Muğla Eski Milletvekili Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Yeşilay Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci, film ve ses sanatçısı Eşref Ziya Terzi katıldı.
 
Video gösterimiyle başlayan törende Yeşilay Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci konuşma yaptı. YEŞİLAY kuruluşu ,“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışması ve Menteşe’deki tarihi binanın YEDAM’a tahsis edilişi hakkında bilgi veren Pirci konuşmasında “İllerde öğrenim gören öğrenci sayısı ile illerden gelen başvuru sayılarını oranladığımızda aslında Türkiye 4. değil Türkiye 3.’süyüz. Bütün okullarımızın bu yarışmaya iştirak etmesi bizi çok mutlu etti. Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere tüm İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize ve Kaymakamlarımıza bu konudaki duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum.” dedi. Vali Orhan Tavlı’nın bir YEŞİLAY dostu olduğuna vurgu yapan Şadi Pirci “Katılımlarıyla bizleri onurlandıran başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm protokole, eserleriyle ilimizi temsil eden öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Devamında ilde dereceye giren edebi eserler öğrenciler tarafından okundu. YEŞİLAY tarafından 500 TL hediye çeki ve başarı belgesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ise akıl ve zekâ oyunları ile ödüllendirilen edebiyat ve resim alanında ilk, orta ve lise düzeyinde il birinciliği elde eden öğrencilere; Vali Orhan Tavlı ve tüm protokol tarafından ödülleri verildi. Görsel alanda dereceye giren resimlerin sergilenmesinin ardından,  öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle tören sona erdi.

Öğrencilerin kötü alışkanlık edinmelerinde çevre faktörünün ve akran baskısının etkili olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre “Hayır diyebilme beceresini geliştiremeyen bireylerde, kötü alışkanlıkları edinmelerinin daha kolay olduğu görülmektedir. Bu nedenle bireylerin bağımlılık yapıcı madde alışkanlığı edinmemeleri, kendilerini bu maddelere özendirenlere karşı dur diyebilmeleri adına “hayır” diyebilmek çok önemlidir. Bizler Müdürlüğümüzce “Hayır Diyebilme Becerisini” geliştirmek için 134 bin öğrencimize ve 43 bin velimize seminer gerçekleştirdik. Sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek adına Milli Eğitim camiası olarak büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’nda edebi eser kategorisinde il birincisi olan öğrenciler: 
-İlkokullar arası il birincisi: Ayşe Dargın/ Seydikemer Çaykenarı İlkokulu  
-Ortaokullar arası il birincisi: İzzet Soykan YEŞİLTAŞ, Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokul
-Liseler arası il birincisi:  Merve Yörük / Ula Özel Kokpit  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi


Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’nda görsel eser kategorisinde il birincisi olan öğrenciler: 
-İlkokullar arası il birincisi: Eymen ALTUN /Marmaris Özel Türk Koleji Marmaris İlkokulu                    
-Ortaokullar arası il birincisi: Zeynep Nur SERTKAYA /Seydikemer Gölbent Ramazan Patat Ortaokulu 
-Liseler arası il birincisi: Deniz ÇIRAY/ Marmaris Özel Türk Koleji Marmaris Anadolu Lisesi

YEŞİLAY SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Bakmadan Geçme